Terroristdåd och ATACMS-angrepp mot Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands flagga.

Fragment från en amerikansk missil som avfyrades från Ukraina träffade en strand full av människor på Krim på söndagen, skriver The Telegraph. Samma dag inträffade en brutal terroristattack i ryska Dagestan, där bland andra en präst mördades.

Minst fem personer dödades, varav tre barn, och över 120 skadades, nära Ukraina attackerade Sevastopol i Krim på söndagen.

Enligt Ryssland handlar det om amerikanska ATACMS-robotar.

Fyra av fem robotar ska ha skjutits ner av ryskt luftförsvar, medan den femte exploderade över staden och en strand vid Svarta havet.

Det ryska försvarsministeriet skriver på sin hemsida att det är ”amerikanska specialister” som matar in alla flyguppgifter i ATACMS-missiler på grundval av data från amerikanska satelliter.

”Det är därför Washington bär mest ansvarar för den avsiktliga missilattacken mot fredliga invånare i Sevastopol genom att leverera detta vapen till Ukraina, liksom Kiev-regimen, från vars territorium som attacken lanserades. Sådana handlingar kommer inte att lämnas obesvarade”, skriver Rysslands försvarsdepartementet.

”Eftersom amerikanska Atacmsrobotar, utrustade med klusterstridsspetsar, användes i anfallet hävdar Kreml att USA kan hållas ansvarigt för attacken”, skriver DN.

Så här skriver den amerikanska kongresskvinnan Marjorie Taylor Greene på X:

”Detta borde inte hända. Föreställ er om Ryssland med en rysk satellit avfyrade klustervapen mot en strand i Florida. Den enda gränsen som vår amerikanska militär borde försvara är vår egen gräns och konstitutionen ger den federala regeringen mandat att försvara delstaterna.”

Samma dag genomfördes en terrorattack i ryska Dagestan, där 15 poliser och flera civila mördades, däribland en präst.

Attacken mot Krim fångades på film.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program