Fängelse väntar ovaccinerade i Österrike

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Så kallade ”liberala demokratier” som Tyskland och Österrike kan snart införa vaccintvång för sin befolkning. I Österrike kan straffet sluta i fängelse för ovaccinerade, enligt medier.

Det var förra veckan som Österrikes förbundskansler Alexander Schallenberg meddelade att landet kommer införa tvångsvaccinering mot covid-19 i februari nästa år.

Att inte vaccinera sig blir alltså olagligt.

De så kallade vaccinen fungerar dåligt på att stoppa smittspridning, och även skyddet mot svår sjukdom och död ser ut att avta med tiden.

Flera av covidvaccinen bygger på en ny teknik som visat sig fungera sämre än vanliga vaccin, enligt experter. Vanliga vaccin består av ett försvagat eller avdödat virus och bildar ett djupt och långvarigt skydd, vilket mRNA-vaccinen inte tycks göra.

I Sverige är så kallade genombrottsinfektioner nu uppe i hela 80 procent i vissa områden. Men här skenar inte smittan, IVA-inläggningar eller dödstalen längre, eftersom Sverige redan genomgått det som andra länder – som införde lockdown – nu också tvingas genomgå, något vissa forskare börjat påpeka.

”När länderna runt omkring oss nu drabbas av en fjärde våg kan Sverige klara sig lindrigare undan – tack vare vår annorlunda strategi”, heter det i en artikel DN.

I Gibraltar rusar smittan trots att 100 procent är vaccinerade.

Men i stället för att erkänna att vaccinstrategin – som kostar enorma summor världen över – misslyckats med att stoppa smittan, skyller Österrikes konservativ-gröna koalitionsregering på ”ovaccinerade” och ”anti-vaxxare”, som påstås sprida fake news.

Partiledaren för det österrikiska oppositionspartiet, nationalistiska Frihetspartiet, FPÖ, kallar landets regering för en ”turkosgrön coronadiktatur”.

”Österrike är numera en diktatur”, skrev han i ett inlägg samma dag som vaccintvånget offentliggjordes.

Men vad kommer hända med dem som ändå inte vaccinerar sig efter att den nya lagen införts? Troligen kommer dessa personer dömas till böter, men om böterna inte betalas kan straffet omvandlas till fängelse, skriver Världen Idag och The Guardian.

Även Tyskland kan komma att införa vaccintvång, uppgav Sky News igår. Däremot har Polens president Andrzej Duda motsatt sig idén att tvinga människor ta vaccinjättarnas substans mot covid-19. Det skulle innebära att passera en gräns som ett samhälle inte bör passera, förklarade han tidigare i år.

Vaccintvånget, som knappt ifrågasatts i svenska medier, har lett till stora demonstrationer i Österrike:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program