Australien skickar fler covidfall till ”koncentrationsläger”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Australien har kallat in militären för att hjälpa med transporten av covidsjuka människor, uppger flera medier. Två områden har försatts i ”hård lockdown” efter nio covidfall. Av dem transporterades åtta till ”karantäncentret” Howard Springs.

Australien fortsätter sin hänsynslösa hantering av covid-19.

I helgen upptäcktes nio nya covidfall i Binjari i Norra territoriet. Binjari och närliggande Rockhole har därför tvingats in i en ”hård lockdown”, som förväntas pågå i flera veckor.

Detta innebär att invånare endast får lämna sina hem för vård eller i nödsituation, skriver ABC.

”Australiens militär kallades in för att hjälpa till med att transportera positiva covidfall och nära kontakter”, skriver The Guardian.

Enligt Norra territoriets chefsminister, Michael Gunner, har en 78-årig kvinna skickats till Royal Darwins sjukhus, medan de övriga åtta smittade transporterades till Howard Springs så kallade ”karantäncenter”, som i sociala medier jämförs med koncentrationsläger.

Även 38 personer som haft nära kontakt med de smittade ska ha identifierats i Binjari och förts till Howard Springs.

I Norra terrirotiet finns två olika karantäncenter.

”Så, den asutraliska armén skickar nu människor till koncentrationsläger om de haft kontakt med någon med covid?”, skriver alternativjournalisten Tim Pool på Twitter.

Samtidigt klargör Michael Gunner, som på Twitter kallas för ”dum och auktoritär”, i en intervju att alla som kritiserar coronahanteringen är ”anti-vaxxare”, även de som tagit det så kallade vaccinet.

– Om du är emot restriktonerna är du absolut anti-vaxxare, säger han enligt The Guardian. Jag bryr mig inte vad du har för vaccinationsstatus. Om stödjer någon som är emot vaccinen är du en anti-vaxxare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program