EU vill ha kvar covidpassen – har blivit ”global standard”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU-kommissionen skryter nu om att unionens digitala covid-certifikat redan blivit ”global standard”. Samtidigt vill man förlänga passens giltighet till juni 2023. Totalt har man redan gett ut 1,2 miljarder certifikat, klargör EU-kommissionen.

Den så kallade pandemin är i princip över. Men nu framkommer det att EU-kommissionen desperat vill fortsätta med de medicinskt meningslösa vaccinpassen.

Inte veckor veckor eller månader. Utan till sommaren 2023.

EU:s så kallade covid-certifikat föreslås gälla fram till och med den 30 juni 2023.

Detta sker alltså samtidigt som allt fler länder skrotar alla restriktioner.

– Vi kan inte förutsäga hur pandemin kommer utvecklas, men vi kan se till att medborgarna fortsätter dra nytta av ett certifikat som fungerar och accepteras vart de än åker. Utan denna förlängning riskerar vi ha många olika nationella system med all förvirring och hinder detta skulle innebära. EU:s digitala covid-certifikat har visat sig vara ett effektivt verktyg för att underlätta säkra och fria resor, hävdar EU:s justitiekommissionär Didier Reynders i ett pressmeddelande.

Bland annat ska vaccinationsintygen innehålla ”det korrekta totala antalet doser som administreras i vilken medlemsstat som helst”. Detta trots att de så kallade vaccinen inte fungerar alls mot infektion eller smittspridning.

– Vi föreslår också att vårt certifikat uppdateras med den senaste vetenskapliga utvecklingen och epidemiologiska förändringar, behovet att påskynda booster-kampanjer och att stödja vital pågående klinisk forskning, med erkännande av medborgare som deltar i den, tillägger kommissionären för hälsa och livsmedelssäkerhet, Stella Kyriakides.

Den 1 februari skröt EU-kommissionen på Twitter om att:

”EU:s digitala covid-certifikat har blivit en global standard. Från och med idag gäller den i 9 månader för de som genomgått grundvaccinationscykeln. Certifikatet är fortfarande ett nyckelverktyg för säkra resor och skydd av folkhälsan.”

EU har utvecklat en ”digital infrastruktur” kring covidpassen.

– Med mer än 1,2 miljarder certifikatutgivningar och 60 anslutna länder har EU:s digitala covid-certifikat blivit global standard. Genom EU Gateways digitala infrastruktur fortsätter vi att underlätta acceptansen av covid-certifikat över gränserna, allt eftersom pandemin utvecklas. Detta är en viktig möjlighet för fri rörlighet och resor, även i tider av osäkerhet, säger kommissionären för inre marknaden, Thierry Breton.

Varje medlemsland ska själv få besluta om användning av EU:s vaccinpass, påstås det.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program