EU-politiker: Bryssel föraktar demokrati – och hejar på folkmord

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

"Old Frayed European Flag" © Foto: fdecomite (CC BY 2.0)

EU är inte någon ”bastion för demokrati”. Tvärtom, hävdar den irländska Europaparlamentarikern Clare Daly i ett tal i parlamentet. EU ”krossar” regeringar som inte följer dess agenda och hejar nu dessutom på ”folkmordet” i Gaza, förklarar hon.

Europaparlamentarikern Clare Dalys angrepp mot makteliten i EU blir hårdare och hårdare.

Nu säger hon att EU är motsatsens till demokratins försvarare, och kallar EU-kommissionens ordförande för ”Fru Folkmord”. Detta med anledning av brutaliteten i Gaza.

– Gång på gång uppmanas vi att tro att EU är en bastion för demokrati, inför överväldigande bevis på motsatsen. Snarare föraktar man demokratin. När medborgare väljer fel regering, som i Grekland, åker handskarna av i Bryssel, och den regeringen krossas. När medborgare röstar fel i en folkomröstning i Irland, tvingas de att rösta igen. Och efter att ha fördömt lagar om utländska agenter i andra länder vill kommissionen nu ha en här.

Enligt Daly har 200 organisationer varnat för att EU:s nya ”Defence of Democracy”-paket utgör ett hot mot civilsamhället.

– Och kronan på verket är att det här paketet kommer från Ursula von der Leyens kommission – en person som höjts upp till makten utan en enda röst från medborgarna, och som har ägnat de senaste två månaderna till att svepa in och åsidosätta de folkvalda regeringarnas utrikespolitik, allt för att heja på en brutal apartheidregim som hon kallar för en levande demokrati samtidigt som den pulveriserar en stad av barn, fortsätter hon.

– Ja, herregud, med sådana försvarare av demokratin, jag tror att jag talar för många, många medborgare i Europa när jag säger Nein Danke – Nej Tack, Fru Folkmord.

Israels bombningar av Gaza har tidigare av bland andra en avgående FN-topp och människorättsjurist kallats för ett ”textboksexempel på folkmord”. Kritiker menar att EU inte gör tillräckligt för att stoppa bombningarna.

von der Leyen har tidigare sagt i ett tal att ”även om Israel har rätt att bekämpa Hamas, är det också viktigt att man strävar efter att undvika civila offer och att vara så målinriktade som möjligt. För varje mänskligt liv är viktigt, oavsett om det är israeliskt eller palestinskt”.

Lyssna på Dalys tal, som hon publicerade på sitt X-konto på julafton, HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program