EU kommer inte lägga förslag om vaccintvång – säger man

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU kommer inte lägga fram något förslag om obligatorisk vaccinering mot covid-19, skriver Europaportalen. Den befogenheten ligger hos medlemsländerna.

Det är EU-kommissionens chefstalesman Eric Mamer som nu hävdar att kommissionen inte kommer lägga fram förslag om obligatorisk vaccinering mot covid-19 inom unionen.

Den befogenheten ligger nämligen hos varje enskilt medlemsland.

Detta ska Eric Mamer ha sagt i samband med pressbriefing igår måndag, enligt Nyhetsbyrån Direkt. När EU:s hälsoministrar träffas idag för att diskutera coronasmittan finns inte heller någon punkt om obligatorisk vaccinering på dagordningen. Det har inte heller skett någon diskussion på tjänstemannanivå om samordnad vaccination, skriver nyhetsbyrån.

Trots detta stod alltså självaste EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i talarstolen den 1 december och sa att det bör inledas en diskussion om tvångsvaccinering i hela EU och att det behövs en ”gemensam” lösning. Hon påstod att detta var hennes personliga åsikt, men höll den inte för sig själv.

– Hur kan vi uppmuntra och eventuellt överväga obligatorisk vaccination inom Europeiska unionen? Det kräver diskussion. Det behöver ett gemensamt tillvägagångssätt. Men det är en diskussion som jag tror måste tas, förklarade hon enligt AFP.

Ursula von der Leyens man Heiko von der Leyen sitter i ledningen för Orgenesis, ett bioteknikföretag som utvecklar cell- och genterapier, som kraftigt ökat sin avkastning under pandemin, påpekar den tidigare EU-parlamentarikern och Brexit-ledaren Nigel Farage. Företaget meddelade tidigt att man skulle ta fram en vaccinplattform mot bland annat covid.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program