Ulf Kristersson (M) hyllar kontroversiella företrädaren Fredrik Reinfeldt (M)

Foto: Bild från Ulf Kristerssons Facebook-inlägg (© Facebook)

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson gav sin ökända företrädare Fredrik Reinfeldt beröm, detta under en ceremoni när Reinfeldts tavla skulle hängas upp på Moderaternas partikansli i lördags. Kristersson var själv en del av Reinfeldts ministär från och med 2010. I åtta år ledde Reinfeldt den borgerliga regeringen som styrde landet mellan 2006 och 2014.

Kristersson menar i ett långt Facebook-inlägg att det var åtta goda år för Sverige under Reinfeldts tid som statsminister. Kristersson som själv var socialförsäkringsminister under Reinfeldts, då bland annat cancersjuka svenskar utförsäkrades, samtidigt som illegala invandrare gavs förmåner som var bättre än medborgarnas inom vården.

– Vi samspelade inte minst kring olika sociala frågor. Efter valet 2010 fick jag frågan av Fredrik att ingå i regeringen som socialförsäkringsminister, och så blev det, skriver Kristersson i sitt Facebook-inlägg.

Kristersson medger att partiet förvisso fått ompröva en del tidigare ställningstaganden, men på det stora hela är han mycket nöjd med Reinfeldts åtta år vid makten.

– Sverige blev ett bättre land under Fredriks åtta år som statsminister. De stora reformerna rörande utanförskapet och arbetslinjen, med jobbskatteavdragen i centrum, innebar ett paradigmskifte. Det fick hundratusentals fler människor i arbete – och det ökade friheten för människor med vanliga inkomster som fick rejält lägre skatter, menar Kristersson vidare i Facebook-inlägget.

Reinfeldt anses ha förlorat valet efter att hans ökända yttrande om att svenskarna skulle öppna sina hjärtan för massinvandringen. Detta då han under valrörelsens slutskede menade att svenskarnas skattemedel i huvudsak skulle gå till invandringen de närmsta åren. Han förutsåg således 2015 års massinvandringskaos.