”EU har inte lyft ett finger för fred” – makteliten utmålas som skamlösa ”krigsprofitörer”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU-parlamentarikern Clare Daly. "Plenary Session March 2022" © Foto: The Left (CC BY-NC-SA 2.0)

Den politiska eliten i EU har ”gjort allt för att eskalera konflikten och förhindra fred” i Ukraina. Det hävdar EU-parlamentarikern Clare Daly i parlamentet.

Den irländska Europaparlamentarikern Clare Daly är tillbaka med ny kritik mot makteliten i EU.

Enligt Daly har EU inte gjort ett dyft för fred i Ukraina. Tvärtom. EU har förvandlats till en stor krigsmaskin, som eldar på konflikten.

Nyligen meddelades att EU ska skicka en miljon artillerigranater till Ukraina.

Det rör sig om ”ett diktat till Europas allmänhet att de måste acceptera att ytterligare en miljard euro tvättas ur deras fickor till den globala vapenindustrins feta plånböcker”, sade Clare Daly tidigare i maj och fortsatte:

– Korkarna måste flyga i vapenindustrins styrelserum över hela Europa. En plan skyndades igenom bakom stängda dörrar. Inget offentligt samråd, ingen offentlig debatt, framställd som ett fullbordat faktum, som bara skulle vänta på vår stämpel. En ensidig förklaring av en icke-vald kommissionsledamot att Europa nu är en krigsekonomi.

Så nu är det ”champagne runt om” hos vapenindustrin i Europa, USA och Israel, menar Daly.

– Och varför skulle det inte vara det? 3.000-4.000 euro per granat? Och vi förväntas – Europas arbetare förväntas – betala för en miljon av dem. Det är fullständigt skandalöst.

– Om ni verkligen brydde er om Ukraina skulle ni driva på för fred. Men EU har inte lyft ett finger för att få fred i Ukraina. Faktum är att man gjort allt för att eskalera konflikten och förhindra fred. För EU handlar allt om krigsprofitörerna. Och katastrofen i Ukraina är inget annat än en global möjlighet för era vänner. Det är en absolut skam. Det är på tiden att ni börjar arbeta för fred.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program