Väljer Eritreas flagga på studenten – tycker inte Sverige gjort tillräckligt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv/Eritreas flagga

I dagens Sverige präglas studenten av andra länders flaggor än den svenska. Studenter förklarar för SVT Nyheter Uppsala att de vill hylla sina föräldrar och sina rötter. Vad Sverige gjort för dem räcker inte för att bära den svenska flaggan.

Det är SVT Uppsala som nu uppmärksammar att allt fler väljer att bära andra flaggor än den svenska när de tar studenten.

Nyhetskanalen har intervjuat tre flickor som vill uppmärksamma sina föräldrars härkomst från Eritrea.

– Man vil hylla sina föräldrar som kommer från ett annat land, kämpat sig hit och ändå gjort allt för att vi ska ha det så bra som möjligt, säger en av dem i SVT. Vi vill hylla dem, var de kommer ifrån och var vi kommer ifrån.

Vidare sägs det att det är viktigare att visa upp flaggan varifrån man har sina rötter, och att den eritreanska flaggan ger trygghet, till skillnad från den svenska.

– Jag uppskattar allt Sverige har gjort för mig, men det räcker inte för att jag ska ta med mig flaggan, säger en annan av flickorna.

”Hur är det med Sverige då, fri skolgång, sjukvård, bostad, bidrag, mottagande, etc?”, skriver en kritisk användare på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program