”Ett globalt krig” i Ukraina – enligt USA:s och Storbritanniens nya definition

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. © Foto: Shamil Khakirov (CC BY-SA 2.0)

USA och Storbritannien definierar nu konflikten i Ukraina som ett ”globalt krig”.

Det var i samband med den globalistiska säkerhetskonferensen i München förra veckan som Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och USA:s vicepresident Kamala Harris träffades.

Enligt den brittiska premiärministerns hemsida var de väldigt överens i olika frågor.

”De hyllade den bestående styrkan i relationen mellan Storbritannien och USA, som skyddar vårt folk och gör världen till en säkrare plats”, heter det i ett pressmeddelande.

Ukraina är det tydligaste exemplet på det, förklaras det vidare. USA och Storbritannien kallar sig själva för Ukrainas två närmaste internationella partner.

Sunak och Harris diskuterade bland annat vilket internationella åtgärder som kan vidtas för att Ukraina ska kunna vinna kriget mot Ryssland.

Och tydligen är det ett världskrig som pågår, enligt de båda ledarna.

”De var överens om att Putins krig i Ukraina är ett globalt krig, både när det gäller dess inverkan på livsmedels- och energitryggheten och när det gäller dess konsekvenser för internationellt accepterade normer som suveränitet. Premiärministern och vicepresidenten Harris fördömde de länder som har stöttat Putins ansträngningar politiskt och militärt”, står det i den brittiska premiärministerns pressmeddelande.

Nyligen avslöjades att det var Nato-länderna USA och Norge som bombade sönder Europas energiinfrastruktur Nord Stream i september förra året. Sprängladdningarna placerades ut under en Nato-övning i juni. Gasledningarna, som är kritiska för Europa ska kunna få billig energi, sprängdes sedan sönder genom fjärrutlösning tre månader senare, enligt Seymour Hers.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program