Energiministern uppmuntrar till elransonering

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Energiminister Khashayar Farmanbar menar att konsumenterna nog frivilligt ransonerar elen med tanke på energisituationen i södra Sverige, detta säger han i en intervju med Sveriges Radio. Samtidigt drabbas regeringspartiet Socialdemokraterna och det tidigare regeringspartiet Miljöpartiet av en kritikstorm på sociala medier.

Det kontroversiella uttalandet om elransonering gör Farmanbar i Sveriges Radio, regimlojala Public Service har även själva tidigare i år uppmuntrat till att medborgarna elransonera.

– Jag tror de flesta gör det, både av ekonomiska skäl men kanske också av förståelsen för att vårat land all energi i det här läget, säger energiminister Farmanbar i en intervju med P1.

Samtidigt som detta uttalande kommer har sociala medier exploderat med kritik riktat mot både nuvarande renodlade socialdemokratiska regering och mängder med satir förekommer med udden riktad mot Miljöpartiet.

För södra Sverige slås nya kostnadsrekord, där priset under den värsta belastningen går över 6 kronor per kilowattimme och experter spår ännu fler prisrekord under vintern. I intervjun med energiministern konstateras att kärnkraftsreaktorn Oskarshamn 3 har en bränsleskada. Detta skulle kunna innebära att reaktorn måste tas ur drift om det skulle förvärras. Detta skulle i det nuvarande pressade läget fördjupa energikrisen till tidigare okända djup.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program