”En folkrörelse” – därför ville Expo stoppa Swebbtvs vin

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Swebbtvs vin är nu ute till försäljning, trots Expos försök att stoppa det. Enligt Swebbtvs vd Mikael Willgert har det bildats en ”folkrörelse” kring Swebbtvs verksamhet. Av den anledningen försökte Expo och andra medier stoppa vinet.

Nu går det att beställa Swebbtvs rödvin på Systembolagets hemsida.

Dock blev det en sådan succé att det redan är tillfälligt slut.

”Vår vinlansering igår blev en fullständig succé och vinet sålde slut på mindre än ett dygn vilket är fantastiskt roligt men tråkigt för er som inte hann beställa. Men fler leveranser är på ingång så redan nästa vecka ska vinet finnas tillgängligt att beställa igen på Systembolaget. Vi kommer att håller er uppdaterade via nyhetsbrevet. Håll ut!”, skriver Swebbtv i ett nyhetsbrev på tisdagen.

Vinet skapade stor uppmärksamhet i media, efter att vänsterextrema Expo – som fungerar som vakthund åt globalisternas stolliga agenda – försökte starta ett drev mot försäljningen.

Expo ville inte att Swebbtv skulle få visa upp sin verksamhet på det här sättet.

– Det har blivit en väldig storm från Expo och även från de gamla medierna för att försöka stoppa det här, säger Mikael Willgert till Swebbtv Nyheter. Så det visar kanske att vi har tänkt rätt. Det är ju något av en folkrörelse som följer vår kanal och det betyder att det finns en väldig köpkraft där ute. Jag tror det är det som detta handlar om. Man vill stoppa det.

Drevet fungerade dock inte. Systembolaget bedömer bara om produkten är laglig.

– Det är ju ett statligt bolag. De är statstjänstemän som måste agera professionellt och följa de lagar som finns. Och det får man ju säga att de verkligen gjort. Det finns ingenting som tyder på att de vill göra något annat. Vi har ju haft tittare som gått runt i butikerna och frågat efter det här, och alla har intygat att de har inga värderingar kring produkterna, utan de gör sitt jobb.

Enligt Willgert har det hela blivit något av en aktion för yttrandefrihet.

– De gamla medierna och Expo försöker stoppa oss. Det blir ett statement för yttrandefrihet, säger han. Det tror jag alla är medvetna om faktiskt, många även i butikerna. Så det är ingenting man ska skämmas för, utan att värna om, vår yttrandefrihet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev HÄR.

Se hela inslaget:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program