”Hela Hallandsfisket blir utslaget” – så förödande är regeringens vindkraftverk

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Regeringens planerade havsbaserade vindkraftsparker på västkusten, som ska läggas i det bästa fiskevattnet, är fullständigt förödande. Det kommer slå ut Hallandsfisket, säger ordföranden för Sveriges Fiskares Producentorganisation till Swebbtv Nyheter.

Förra veckan rapporterade Swebbtv Nyheter om regeringens planerade vindkraftsparker på västkusten.

Vindkraftverken kommer vara slutet för fiskare i området, uppgav TV4 Nyheterna. Detta bekräftar nu Peter Ronelöv Olsson, ordförande för Sveriges Fiskares Producentorganisation, för Swebbtv Nyheter.

– Hela Hallandsfisket blir utslaget, säger han. Jag överdriver inte. För det här är de bästa fiskeplatserna. En så stor del av det halländska fisket kommer slås ut att man inte längre kan ha transportkedjor och sånt igång. Det blir så små mängder för dem som är kvar, att det inte blir lönsamt. Alltså blir det omöjligt att vara fiskare i Halland.

Att bygga vindkraftverken till havs tar ungefär lika lång tid som att bygga nya kärnkraftverk. Ändå väljer man alltså att förstöra det svenska fisket i området.

Enligt Ronelöv Olsson har regeringen inte haft kontakt med dem under processen.

– Inte ett ord, säger han till Swebbtv Nyheter. Det tycker jag är helt fruktansvärt. Det är så nonchalant. Jag har inte ord för det. Hade man placerat det här under lite samarbete, så hade det funnits platser där man kunnat lägga det utan att det stör fisket.

Men Sveriges Fiskares Producentorganisation kommer inte ge sig. Man kommer vidta alla åtgärder man kan för att stoppa det.

– Vi kommer synas och höras. Jag lovar dig. Vi kommer göra allt för att försöka få stopp på det.

Se hela inslaget:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program