WHO:s varning: ”Covid är här för att stanna” – uppmanar till mer ”vaccinering”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Världshälsoorganisationen , WHO, vars näst största finansiär efter Tyskland är Bill Gates. © Foto: Leif Jørgensen (CC BY-SA 4.0)

WHO uttrycker nu oro för ”den låga nivå” av personer som fortsätter ta det så kallade covidvaccinet. Organisationens budskap är att ”inte vänta med att få en extra dos om den rekommenderas för dig”, säger WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Världshälsoorganisationen, WHO, som enligt kritiker är ett sätt för oligarker att ta kontroll över länders hälsosystem, fortsätter nu varna för covid-19, en sjukdom som våren 2020 hade en mycket låg dödlighet på 0,1 procent för människor under 70 år.

– Ökningen av sjukhusinläggningar och dödsfall visar att covid är här för att stanna och att vi kommer fortsätta behöva verktyg för att bekämpa den, sade WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus på onsdagen.

– Vi fortsätter att se oroväckande trender för covid-19 inför vintersäsongen på norra halvklotet. Dödsfallen ökar i vissa delar av Mellanöstern och Asien, intensivvårdsinläggningar ökar i Europa och sjukhusinläggningar ökar i flera regioner.

Men enligt WHO-chefen är datan begränsad, eftersom bara 43 länder – vilket är mindre än en fjärdedel av WHO:s medlemsstater – rapporterar dödsfall till WHO, och endast 20 ger data om sjukhusvistelser.

Just nu finns det inte en virusvariant av covid som är dominerande, förklarar han vidare.

Den i media uppblåsta covidvarianten BA.2.86-varianten har bara upptäckts i ett mindre antal länder, elva stycken.

– WHO övervakar denna variant noga för att bedöma dess smittsamhet och potentiella inverkan, fortsätter Tedros Adhanom Ghebreyesus. En av WHO:s största bekymmer är den låga nivå av riskpersoner som nyligen fått en dos covid-19-vaccin. Vårt budskap är att inte vänta med att få en extra dos om den rekommenderas för dig.

I Sverige uppmanar läkare, jurister och forskare Sverige att lämna WHO.

I sociala medier är många kritiska till WHO:s senaste budskap.

”Vi fortsätter att se oroväckande trender av auktoritärism. Det som oroar oss mest är den låga nivå av medvetenhet hos människor som inte har kunnat känna igen tecknen”, skriver en forskare i bioteknik på X.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program