Elon Musk tar plats i Twitters styrelse – utlovar ”betydande förbättringar”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Tesla Owners Club Belgium

Världens rikaste, Teslagrundaren Elon Musk – som köpt en stor del av Twitters aktier – tar nu plats i sociala medier-företagets styrelse. Och han lovar förändra företaget.

Det var igår som det framkom att yttrandefrihetskämpen och mångmiljardären Elon Musk köpt nära 10 procent av Twitters aktier och därmed blir den största utomstående ägaren i bolaget.

Elon Musk funderade först på att bygga en ny plattform, eftersom Twitter blivit ett vänsterliberalt vapen som används för att tysta antiglobalister och andra obekväma röster.

Donald Trump är fortfarande portad från tjänsten.

Men Musk valde i stället att köpa en stor bit av Twitter, och nu tar han plats i företagets styrelse.

”Jag är glad att kunna meddela att vi utser Elon Musk till vår styrelse! Genom samtal med Elon de senaste veckorna står det klart för oss att han kommer tillföra ett stort värde till styrelsen. Han är både en passionerad anhängare och intensiv kritiker av tjänsten, vilket är precis vad vi behöver på Twitter och i styrelserummet för att på lång sikt kunna göra oss starkare. Välkommen Elon!”, skriver Twitters vd Parag Agrawal i ett inlägg.

Så här svarar Musk:

”Ser fram emot att arbeta med Parag och Twitter-styrelsen för att göra betydande förbättringar av Twitter under kommande månader!”

I sociala medier är det nu många som skämtar om att det vänsterliberala företaget egentligen inte alls vill ha Elon Musk som ägare, men är så illa tvungna att bara acceptera det. Eller sluta och byta jobb, vilket vissa redan påstår sig ha gjort.

Vad och hur mycket Elon Musk verkligen kommer förändra återstår alltså att se. Han har redan frågat sina följare på Twitter om de vill ha en ”redigeringsknapp” på plattformen, men många är nog helt enkelt ute efter riktig yttrandefrihet, som en gång i tiden fanns på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program