Elon Musk: ”Om jag dör under mystiska omständigheter”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: U.S. Air Force photo-Trevor Cokley/Public Domain

Teslagrundaren och miljardären Elon Musk skriver nu på Twitter att om han ”dör under mystiska omständigheter” har det var trevligt att känna alla. Men vad betyder inlägget?

Det är miljardären Elon Musk, som nyligen köpte Twitter för att enligt egen utsago rädda yttrandefriheten i världen, som publicerat ett inlägg som oroar en del användare.

”Om jag dör under mystiska omständigheter, har det varit trevligt att känner er”, skriver han.

Exakt vad han syftar på, eller om han skämtar, är oklart.

Men i kommentarsfältet spekuleras det friskt om att makteliten i USA är ute efter honom eftersom han till synes inte rätar in sig i ledet.

Det dras även paralleller till affärsmannen och programmeraren John McAfee, som grundade antivirusprogrammet McAfee, och som var starkt kritisk till etablissemanget. Han dog plötsligt i juni 2021. Den officiella dödsorsaken var självmord genom hängning, vilket satte igång en rad spekulationer. Men inte heller hans fru trodde det var självmord.

Så här skrev McAfee i ett Twitterinlägg i slutet av 2019:

”Får subtila meddelanden från amerikanska tjänstemän som i praktiken säger: ’Vi kommer efter dig McAfee! Vi kommer begå ditt självmord’. Jag tatuerade mig idag för säkerhets skull. Om jag dör av självmord så har jag inte gjort det. Jag blev likviderad. Kolla min högra arm.”

På måndagen ska Elon Musk även ha blivit anklagad från ryskt håll för att genom Pentagon ha tillhandahållit Starlink-anslutning, alltså internetuppkoppling via satellit, till nazister i Ukraina. ”Du kommer hållas ansvarig som en vuxen”, uppges det stå i meddelandet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program