Efter fiaskokriget – väst förlorar allt och Ryssland blir starkare: ”Vansinne” styr västs politiker

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det pågår enorma förändringar i världen just nu. Det misslyckade proxykriget i Ukraina gör Ryssland starkare och västvärlden svagare. Samtidigt reser sig land efter land i Afrika mot västmakternas neokoloniala system. Och BRICS expanderar kraftigt. Vi genomlever ett ”utomordentligt stort paradigmskifte”, säger Lars Bern i Swebbtv. Men alla förstår inte det. Västvärldens politiker lever kvar i sin egen hopdiktade värld. Särskilt upprörd blir Lars Bern av att även Sverigedemokraterna, som fick politisk makt för att de skulle kämpa för Sverige och svenskarna, har gått på allt det här.
– Ryssarna kommer arrangera nästa stora BRICS-möte. Ryssland har ökat sin betydelse. Ryssland har fått en starkare ställning i världen, efter det här kriget. Vi ska inte inbilla oss något annat, påpekar Bern. De västliga ledarna beter sig så klumpigt.

Vi lever just nu i ett historiskt paradigmskifte när det gäller ordningen i världen. Det förklarar Lars Bern i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys.

Detta visar inte minst samarbetsorganisationen BRICS framfart, även om västmedia försöker tona ned dess betydelse.

Officiellt avskaffades västvärldens kolonialvälden efter andra världskriget. Men egentligen inte. De bytte snarare form till internationella institutioner.

– Man använde till exempel finansiella instrument för att fortsätta förtrycka de här länderna, säger Lars Bern i Swebbtv.

Ett exempel är Internationella Valutafonden, som enligt Bern helt styrs av globalister.

– För att få låna pengar av Valutafonden, har man hängt på ett antal villkor. Ett av villkoren har ju varit att sälja av nationella tillgångar på världsmarknaden, så att globalisterna kan äga dem.

Samma sak med Världsbankens krediter, där globalisterna också hängt på villkor.

I Afrika har stora globala jordbruksföretag tagit över.

Men nu har yngre generationer i Afrika börjat inse vad som egentligen pågår, att de inte alls varit avkoloniserade. Det är därför som de nu gör revolt mot det här systemet.

Ett annat knep som globalisterna i väst har använt är ”terrorism”. I länder där det funnits ”terrorister” har man skickat in militärer och på detta sätt kunnat bygga ett stort antal militärbaser runt om i världen. Till exempel i Afrika.

– Nu har de börjat inse att även detta är en form av kolonialism. Och vi vet ju att västvärlden stundtals underblåst det här. Man har till och med skapat dem. Mujahedin i Afghanistan skapades av amerikanerna för att bedriva ett proxykrig mot regimen i Afghanistan.

Men nu har västvärlden förlorat allt man haft.

– Västvärlden har tappat alltihop, till och med Saudiarabien (som nu bjudits in till BRICS), säger Lars Bern i Swebbtv. Det vi också ser, är att den unga generationen afrikaner gör revolt mot de gamla kolonialstaterna som bitit sig fast och exploaterat deras naturresurser.

– Vi har ju från västvärlden, som det heter, skickat bistånd till Afrika under hela efterkrigstiden, utan att det har skett någon som helst utveckling. Utvecklingen i Afrika börjar nu, när kineserna går in, för deras bistånd är att bygga infrastruktur.

Påståendet att Ryssland blivit isolerat i världen är fullständigt löjeväckande, menar Lars Bern.

– BRICS-länderna, alla de här länderna, har utsett Ryssland som ledare för BRICS under 2024. Ryssarna kommer arrangera nästa stora BRICS-möte. Ryssland har ökat sin betydelse. Ryssland har fått en starkare ställning i världen, efter det här kriget. Vi ska inte inbilla oss något annat.

Och vid nästa års BRICS-mötet väntas ännu fler länder tas in som medlemmar i samarbetsorganisationen. Den nya världen tar alltså form.

Samtidigt minskar intresset för västmakterna. Kinas president Xi Jinping väntas nu hoppa över G20-toppmötet i Indien i september.

– Han vill inte träffa de västliga ledarna. G20 förlorar sin betydelse.

Sådant som västvärldens maktelit tidigare kommit undan med funkar inte längre.

– De västliga ledarna beter sig så klumpigt.

Nyligen avslöjades det att Rysslands president Vladimir Putin inte brydde sig om västvärldens antiryska sanktioner. Och det är inte särskilt konstigt, enligt Lars Bern.

– Det beror ju på att Ryssland är totalt oberoende. De klarar sig själva. De behöver inte västvärlden, men vi behöver Ryssland. Det är det som problemet! Vi fortsätter köpa ryska gödningsämnen, vi fortsätter köpa rysk gas, vi fortsätter köpa rysk olja men via omvägar. Vi har inte upphört med det. Det klarar vi inte. För vi är helt beroende. Så vi i västvärlden skjuter oss själva i foten med den här politiken.

I realiteten är det väst som isolerat sig självt. Och det här är bara början. Enligt Lars Bern är västerlänningarna ”de stora förlorarna”.

– För det som pågår nu kommer vi inte kunna stoppa.

BRICS kommer sitta på världens oljetillgångar, medan EU:s attraktionskraft kommer rasa snabbt, eftersom Europa kommer bli fattigt igen.

– Vi kommer inte ha nånting att säga till om. Vi blir tvungna att lyssna på BRICS-länderna.

Makthavarna i västvärlden har totalt spårat ur.

– Vi har startat ett krig mot ryssarna. Amerikanerna pratar om att man måste starta ett krig mot Kina. Det är krigsretorik i hela västvärlden. Men det är ju inte de som är beroende av oss. Det är vi som är beroende av dem!, fortsätter Lars Bern.

– Jag är väldigt pessimistisk för vårt näringsliv. Vi skulle haft en jättechans om vi hade frigjort oss från USA. Men det har vi ju inte gjort. Vi är mer beroende av USA än någonsin, vilket steget in i Nato är ett tecken på.

– Våra politiker är inte kloka!, säger Lars Bern i Swebbtv. Hela det här är så vansinnigt. Vårt politiska etablissemang beter sig så vansinnigt. Och det som stör mig mest, är det parti som kommit in i riksdagen på att satsa på Sverige och det svenska. De jamsar också med. Sverigedemokraterna. De avviker inte. De är lika militanta.

Så vilka kommer få bära hundhuvudet för fiaskot när det inte går att dölja längre?

– Alla våra politiker. Hela det politiska etablissemanget, inklusive Sverigedemokraterna, står ju bakom det här. Alla är jättekrigiska och vill bekriga Ryssland, vilket är fullständigt vansinne.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program