”Du är krig!” – man åberopade envarsgripande av EU-bossen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ursula von der Leyen. © Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2020 – Source: EP (CC-BY-4.0)

Under måndagen försökte en man genomföra ett medborgargripande av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, rapporterar Euronews.

Det var när EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen skulle hålla ett tal vid det europeiska försvars- och säkerhetsmötet på onsdagen som hon blev avbruten av en man.

Mannen åberopade ”medborgargripande”, eller envarsgripande, av EU-chefen – och anklagade henne för att ha bistått ett folkmord i Gaza.

Ursula von der Leyen hann bara säga några ord innan hon avbröts.

– Fru von der Leyen, detta är ett medborgargripande! Du anklagas för att ha hjälpt folkmord i Gaza!, kan man höra mannen säga i ett klipp från Reuters.

– Du har uttryckt totalt stöd för Israel vid början av detta folkmord! Blodet från palestinska barn är på dina händer!, fortsatte han.

Ursula von der Leyen stod helt tyst och visade ingen reaktion under händelsen.

Vidare ropade mannen till EU-bossen att hon ”är krig”, ”en brottsling” som ”borde vara i Haag” och att hon inte borde söka en andra mandatperiod som EU-kommissionens ordförande.

Bakgrunden är alltså västs menlösa agerande mot Israels bombningar av Gaza, där 34.000 människor nu dödats. Samtidigt har Ryssland invasion av Ukraina, som dödat långt färre civila, väckt västpolitikernas fulla vrede. Von der Leyen, under vars EU-ledarskap det uppstått krig i både Östeuropa och Mellanöstern, har tidigare bland annat sagt ”att stödja Israel är viktigt, men det är det också att hjälpa och skydda civila i Gaza”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program