DN: Hur ska vi hantera svenskar som ”tänker själva”?

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Holger.Ellgaard

Hur ska myndigheterna hantera de människor som gick emot strömmen under ”pandemin” och till exempel inte vaccinerade sig? Hur ska de som ”vägrar tro på vetenskapen” hanteras? Det undrar Erik Helmerson i en ledare i DN.

Det är DN:s Erik Helmerson som upptäckt ett problem efter att covidrestriktionerna slopats.

Hur man ska få alla människor att göra som staten vill.

Därför vill han inte bara jubla nu när pandemin i princip är över.

En lärdom från pandemin, skriver han, är att Sverige är heteregoent och att det därmed finns grupper i samhället som inte ens uppfattar den ”information” myndigheterna sprider. Även dessa människor måste kunna matas med statens budskap i framtiden, tycker han.

Ett annat problem är ”anti-vaxxarna”, eller som Helmerson uttrycker det: de som ”vägrar tro på vetenskapen”.

Dessa människor kan leda till skada för landet, hävdar han.

”Det finns en annan företeelse vi måste vänja oss vid: De medmänniskor som faktiskt sluter öron och ögon för vetenskaplig konsensus. Som föredrar att ’tänka själva’ framför att följa råd och instruktioner från myndigheter och sjukvård. De som, av ett stort knippe olika skäl, säger nej. Och som därigenom blir tacksamma mål för krafter som vill splittra Sverige och skada oss. Hur hanterar vi det?”, skriver Erik Helmerson i DN.

Att vänja sig vid självtänkande människor i den mening att ingenting ska göras, verkar alltså inte vara Helmersons ståndpunkt. Nej, hur dessa människor – som tänker själva och inte bara följer ”konsensus” – ska hanteras blir i stället en av MSB:s viktigaste uppgifter framöver, skriver han.

Enligt Erik Helmerson handlar det om människor som ”inte tro på läkarna”, vägrar använda munskydd och inte vill vaccinera sig. Men på vilket sätt dessa personer gör fel, eller har vetenskapligt fel, förklarar han inte. Uppenbarligen finns det tusentals läkare, som den världsledande kardiologen Peter McCullough, som bryter mot konsensus.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program