Regeringen varnar för framtida krig i Sverige

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Carl-Oskar Bohlin. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Efter Nato-ansökan och det nya ”försvarsavtalet” med USA – som egentligen bara gagnar USA:s militär och globalistmaffians försök att lägga Ryssland under sig – kan Sverige stå inför krig. Det meddelar nu Sveriges regering.

Det var under sitt tal vid Folk och Försvar 2024 som Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, dundrade på om att det kan bli krig i Sverige.

Sverige har haft fred i över 200 år. Men denna ”angenäma följeslagare” kan svenskarna inte längre förlita sig på, enligt ministern. Det är farligt att tänka så.

– Det kan bli krig i Sverige, säger han rakt ut.

Därför kräver Carl-Oskar Bohlin ”samhällelig motståndskraft” hos svenskarna. Och man måste mentalt och praktiskt förbereda sig på att det kan bli krig.

– Underlåtenhet att agera är inte tillåtet modus operandi.

Bohlin vänder sig bland andra till befattningshavare i beredskapsmyndigheter samt kommunalråd, som borde ha sin ”krigsorganisation” redo. Du som arbetstagare borde fråga din arbetsgivare vilken roll du ska ha på ”arbetsplatsens krigsorganisation”.

– Är du privatperson? Bra, har du tagit ansvar för din hemberedskap? Har du funderat över om du har tid över att gå med i en frivillig försvarsorganisation? Om inte: Sätt igång!, fortsätter Carl-Oskar Bohlin.

Enligt ministern står världen inför en ”säkerhetspolitisk utveckling med större risker än sedan andra världskrigets slut”. Vi måste stå med den ”regelbaserade världsordningen”, heter det.

På ministern låter det närmast som att kriget bara är en tidsfråga.

Han medger att det han säger i sitt tal ”kan låta mörkt och dystopiskt”.

– För de allra flesta av oss är detta vårt enda och riktiga hem, den skärv av jordytan som vi vill lämna till våra framtida generationer i intakt och bättre skick än vi fick ärva den. Att försvara allt detta, vår ordning, våra friheter och demokratiska ideal, det är vad allt handlar om och i denna insikt behöver vi alla växa under uppgiftens allvar, dundrar han vidare.

I sociala medier är alla inte så imponerade av hans tal, som bland annat kallas för ”bullshit”.

Lyssna på hans tal HÄR.

Läs också:

”Sverige blir en frontstat” – avtalet med USA bäddar för krig med Ryssland

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program