De rödgröna stagnerar i opinionen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Socialdemokraternas Youtube-kanal

Den rödgröna oppositionen fortsätter behålla sin omfattande ledning i opinionen, men tappar samtidigt på totalen jämfört med för en månad sedan. Det visar Statistisk Opinions sammanvägda opinionsmätning.

Det rödgröna blocket kraftiga uppgång jämfört med valresultatet verkar helt stagnerat. Två av partierna inom det rödgröna blocket, Centerpartiet och Miljöpartiet, balanserar dessutom på fyraprocentsspärren. Däremot har Tidökoalitionen också flera partier i kris, där både Kristdemokraterna och Liberalerna ligger under spärren.

Särskilt Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) har blivit anklagad från både politiska motståndare, men även från många nationalister och konservativa, för att ha ljugit för väljarna under valrörelsen. Bland annat gällande inställningen avseende vindkraft, där hon under valet intog en kritisk inställning till vindkraft men gjorde en 180 graderssväng när hon väl blivit energiminister. Hennes parti har också straffats hårt i opinionen efter valet. Liberalerna överlevde valet som en följd av stödröster, partiets nedgång kan således bero på att folk i opinionsmätningarna i mellanvalsperioden istället väljer det parti de faktiskt sympatiserar med.

Sverigedemokraterna har börjat återhämta sig i opinionen. Dels efter att Björn Söder (SD) och Richard Jomshof (SD) gjort flera radikala uttalanden, men också efter att Jimmie Åkesson (SD) gått på ett vassare tonläge än tidigare. Åkesson har bland annat skrivit en debattartikel i Expressen där han menar att den eskalerande gängkriminaliteten beror på migrationen.

Sverigedemokraterna har lyckats hamna i centrum för den politiska debatten på senare tid, framförallt efter Richard Jomshofs attack mot islamister i Sverige. Hans attacker upprörde flera rödgröna politiker och debattörer, men även en del borgerliga debattörer, vilka menade att det är viktigt att Sverige agerar undergivet mot islamister i och utanför Sverige.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program