Covidutbrott vid Harvard – trots att 95 procent är vaccinerade

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Harvard Business School i Boston. Foto: Daderot

Harvard Business School övergår delvis till fjärrundervisning på grund av ett covidutbrott på universitetet, uppger CNBC. Utbrottet är ingen bra reklam för covidvaccinet, eftersom så gott som alla på skolan är vaccinerade.

Harvard Business School har i veckan flyttat delar av sin undervisning från campus, som ligger i Boston, till fjärrundervisning via internet på grund av coronasmitta.

Utbrottet har skett trots att nästan alla – 95 procent av universitetets studenter och 96 procent av personalen – är vaccinerade mot covid-19.

Enligt CNBC har viruset framförallt spridit sig bland ”universitetets fullvaccinerade doktorander”, som stått för 60 av 74 positiva covidtester mellan den 20-25 september.

Universitetet kräver nu att elever undviker inomhusevenemang utan masker, gruppresor samt sammankomster med andra än det egna hushållet.

Man begär också att eleverna covidtestar sig tre gånger i veckan – oavsett om de är vaccinerade eller inte. Tidigare krävde man att fullvaccinerade studenter bara skulle testa sig en gång i veckan, medan ovaccinerade skulle göra det två gånger per vecka. Men nu ändrar man alltså det så att alla testas lika många gånger.

Just nu har 87 studenter isolerat sig efter exponering av smittan och 28 studenter sitter i karantän.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program