CNN: Ingen bekräftelse på ”halshuggna spädbarn” under Hamas-attack

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: דג קטן/Wikimedia CC BY-SA 4.0 DEED

CNN har inte hittat något som kan bekräfta det virala påståendet om ”halshuggna spädbarn” under Hamas-attacken mot Israel, uppger nyhetskanalen i en artikel.

Under Israel-Gaza-kriget har det spridits uppgifter i media om att Hamas skulle ha halshuggit 40 israeliska spädbarn i kibbutzen i Kfar Aza i Israel.

NBC News kan man läsa att påståendet ”40 bebisar halshuggna” haft över 44 miljoner visningar på X.

Nu rapporterar dock CNN att den israeliska regeringen inte bekräftat påståendet om halshuggna spädbarn, uppgifter som först spred i israelisk media.

CNN uppger också att man gått igenom hundratals timmar filmmaterial som publicerats på nätet, men inte kunnat hitta något som bekräftar i informationen om halshuggna barn.

”CNN besökte också de genomsökta ruinerna av Kfar Aza på tisdagen och såg inga bevis på halshuggna unga. Israeliska tjänstemän har inte heller släppt några bilder av händelsen”, skriver nyhetskanalen.

Hamas har förnekat anklagaelserna och sagt att internationella medier ”spridit lögner om vårt palestinska folk och motståndet, som hävdar att medlemmar av det palestinska motståndet halshögg barn och attackerade kvinnor utan bevis för att stödja sådana påståenden och lögner.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program