Israel har släppt 6.000 bomber på Gaza – Ryssland varnar för ”extremt farliga konsekvenser”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Israeli Air Force/X

Att Israel nu attackerat Syriens flygplatser i Damaskus och Aleppo kan få ”extremt farliga konsekvenser” i regionen, varnar det ryska utrikesdepartementet.

Både Syrien och Ryssland varnar nu för vad Israel håller på med.

På torsdagen ska Israel ha bombat Syriens två största internationella flygplatser.

Enligt Syrien försöker Israel eskalera situationen i Mellanöstern.

”Denna aggressiva attack överensstämmer med de pågående försöken från de [israeliska] ockupationsmyndigheterna som syftar till att sprida kriser, eskalera situationen i regionen och avleda uppmärksamheten från krigsförbrytelserna och brotten mot mänskligheten samt massakrerna de begår mot oskyldiga palestinier i Gazaremsan”, skriver Syriens utrikesdepartement i ett uttalande enligt Tass.

”Mitt i den kraftiga upptrappningen av situationen i området av den palestinsk-israeliska konflikten är sådana militära aktioner fyllda med extremt farliga konsekvenser, eftersom de skulle kunna leda till en regionomfattande väpnad upptrappning. Detta bör inte på något sätt tillåtas”, skriver i sin tur det ryska utrikesdepartementet.

Enligt RT har cirka 1.300 israeler dödats och mer än 3.000 skadats sedan Hamas attack förra helgen. Samtidigt har mer än 1.400 palestinier, däribland 447 barn, dödats och cirka 5.000 skadats under Israels bombningar av det tätbefolkade Gaza. Israel säger att man släppt 6.000 bomber som väger 4.000 ton över Gaza på sex dagar. Nästan hälften av de dödade palestinierna var kvinnor och barn, rapporterar Wall Street Journal. Samtidigt har Israel nu uppmanat 1,1 miljoner palestinier i Gaza att flytta på sig.

På X har det israeliska flygvapnet själva publicerat bilder på förstörelsen som bomberna orsakat.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program