Centern vill veta hur många i riksdagen som vaccinerat sig

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Centerpartiets gruppledare i riksdagen Anders W Jonsson. Foto: Centerpartiet

Centerpartiets gruppledare i riksdagen Anders W Jonsson begär nu att få veta hur många av riksdagsledamöterna i de olika partierna som är vaccinerade. Om andelen ovaccinerade är tillräckligt många måste arbetet i riksdagen anpassas, säger han i Dagens Nyheter. C-toppen vill veta hur många som är ovaccinerade för att kunna skydda de ovaccinerade från de ovaccinerade.

Centerpartiets gruppledare i riksdagen Anders W Jonsson vill att riksdagens gruppledare rapporterar hur många i deras partier som är vaccinerade mot covid-19.

Om tillräckligt många inte injicerat sig med någon av vaccinjättarnas substans mot smittan, måste riksdagens arbetet anpassas, säger han trots att de så kallade vaccinen varken stoppar sjukdom, död eller smittspridning.

7 av 10 som dör med covid-19 i Sverige är fullvaccinerade. 35 procent av de smittade i Uppsala är fullvaccinerade. I Danmark är en tydlig majoritet av de smittade OCH de som läggs in på sjukhus med covid-19 fullvaccinerade.

Anders W Jonsson påpekar att Folkhälsomyndighetens råd om att få återvända till jobbet endast gäller fullvaccinerade personer. Övriga ska fortsätta leva som om restriktionerna ännu fanns.

Han vill veta hur många som är ovaccinerade för att kunna skydda de ovaccinerade från de ovaccinerade.

– Om en stor andel av riksdagens ledamöter är ovaccinerade behöver vi se över vårt arbetssätt. Till stor del för att skydda dem som inte tagit vaccinet men framför allt för att se till att de inte smittar andra, säger han till DN.

Enligt riksdagsförvaltningen och talmannen går det inte att kräva att ledamöterna ska vaccinera sig. Talmannen Andreas Norlén förutsätter dock att alla gör det.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program