Sverigedemokratisk EU-parlamentariker dömd i hovrätten

Faksimil: Sverigedemokraternas Yotube-kanal

Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren åtalades för att ha tagit en kvinnlig partikamrat på brösten mot hennes vilja. I tingsrätten friades han, men nu dömdes han alltså i hovrätten. Kvinnan som utsatts polisanmälde aldrig det inträffade och menar att det hela är utrett mellan dem.

Incidenten inträffade på en fest på ett hotellrum i Nacka under partiets valkonferens i mars 2018. Jönköpings tingsrätt frikände Lundgren men åklagaren överklagade domen till Göta hovrätt. Hovrätten meddelade i dag att de har dömt mannen för sexuellt ofredande. Många menar att domen är politiskt motiverad och att mediadrevet från systemmedia genomsyras av hyckleri. Detta efter att infrastrukturminister Thomas Eneroth anklagats för att ha tafsat på en kvinnlig partikamrat. Detta har hittills inte föranlett rättsväsendet till samma engagemang som i fallet med Lundgren och systemmedia har heller inte uppmärksammat det inträffade i samma utsträckning.

I hovrätten har åklagaren lagt fram mer bevisning än vid tingsrätten, menar hovrätten i ett pressmeddelande. Bland annat har två längre inspelningar lagts fram. Det rör telefonsamtal mellan målsäganden och ett vittne där de avhandlar vad som inträffat. Vidare har en filmsekvens från en intervju med EU-parlamentarikern där han uttalar sig om händelsen också utgjort en del av den nya bevisningen.

Hovrätten menade därför att det är ställt utom rimligt tvivel att EU-parlamentarikern tafsat på kvinnan och att det ska skett mot hennes vilja. Den sverigedemokratiska kvinnan har själv ställt sig bakom Lundgren under rättsprocessen och menat att de två har rett ut det som skett själva.