Sverigedemokratisk EU-parlamentariker dömd i hovrätten

Faksimil: Sverigedemokraternas Yotube-kanal

Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren åtalades för att ha tagit en kvinnlig partikamrat på brösten mot hennes vilja. I tingsrätten friades han, men nu dömdes han alltså i hovrätten enligt uppgifter från Göta Hovrätt. Kvinnan som utsatts polisanmälde aldrig det inträffade och menar att det hela är utrett mellan dem.

Incidenten inträffade på en fest på ett hotellrum i Nacka under partiets valkonferens i mars 2018. Jönköpings tingsrätt frikände Lundgren men åklagaren överklagade domen till Göta hovrätt. Hovrätten meddelade i dag att de har dömt mannen för sexuellt ofredande. Många menar att domen är politiskt motiverad och att mediadrevet från systemmedia genomsyras av hyckleri. Detta efter att infrastrukturminister Thomas Eneroth anklagats för att ha tafsat på en kvinnlig partikamrat, detta enligt ett avslöjande från Aftonbladet. Detta har hittills inte föranlett rättsväsendet till samma engagemang som i fallet med Lundgren och systemmedia har heller inte uppmärksammat det inträffade i samma utsträckning.

I hovrätten har åklagaren lagt fram mer bevisning än vid tingsrätten, menar hovrätten i pressmeddelandet. Bland annat har två längre inspelningar lagts fram. Det rör telefonsamtal mellan Lundgren och ett vittne där de pratar om det inträffade. Vidare har en inspelad intervju med EU-parlamentarikern där han beskriver det inträffade också varit ny bevisning som åklagaren har lagt fram.

Hovrätten menade därför att det är bevisat att EU-parlamentarikern tafsat på kvinnan och att hon inte ska ha varit med på att han skulle tafsa på henne.