Australien om vaccinering: ”Som att leda fåren genom grinden”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Att slutföra den nationella massvaccineringen i Australien är som att ”få fåren genom grinden och in i springan”. Det sade Australiens premiärminister Scott Morrison i ett tal förra fredagen.

Det var den 10 december som Australiens premiärminister Scott Morrison höll en pressträff om landets massvaccinering mot covid-19.

Australien har skrämt upp omvärlden med sin mycket brutala hantering av det relativt ofarliga viruset. Landet har till och med inrättat hårt kritiserade koncentrationsläger för misstänkt covidsmittade och personer som inte lyder staten. Personer som placerats där beskriver lägren som hemska.

– Min position har inte ändrats, och det är att genomföra den nationella plan vi enats om. Att föra samman australiensare, att leva med viruset. Jag uppskattar det arbete som alla gjort, så de nationella vaccinationstalen nått dit de är. Vi har en delstat kvar för att ta oss igenom den grinden. Det är lite som att få fåren genom grinden och in i springan. Och det är en extraordinär insats, sade Scott Morrison på pressträffen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program