Kinas attack mot USA: Er fejkhumanitära krigsepok är över

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s så kallade demokratiska och humanitära krig är bara ursäkter för makt och olagligt våld. Det hävdar Kina, som går till brutal attack mot den amerikanska militären.

Det var under en presskonferens på tisdagen som Kinas utrikespolitiska talesman Wang Wenbin gick till hårt angrepp mot USA.

Särskilt fördömde han amerikanernas så kallade moraliska krig runt om i världen.

– Rättvisan kanske kommer sent på posten, men den kommer inte utebli. Eran då USA kunde agera godtyckligt i världen under förevändning av så kallad ”demokrati” och ”mänskliga rättigheter” är över. Räkenskapens dag för de brott som den amerikanska militären begått mot oskyldiga civila i många länder är snart kommen, sade han.

– De amerikanska truppernas illdåd mot civilbefolkningen i Afghanistan är oacceptabel. Desto mer upprörande är att USA frikänner gärningsmännen och låter dem gå fria. Medan USA talade om ”demokrati” och ”mänskliga rättigheter” ignorerades det oskyldiga afghanska folket, som mejades ner av den amerikanska militären. Och deras familjer fick ingen upprättelse.

Enligt Kina är USA:s godhetsprat alltså bara ursäkter för krig.

Att USA sedan fördömer Kinas agerande är bara hyckleri, hävdar han.

– Detta är den hårda verklighet som bedrivs under ”demokrati” och ”mänskliga rättigheter”, som amerikanerna påstår sig företräda, fortsatte Wang Wenbin. Vi fördömer USA:s brutala militära intervention i Afghanistan, Irak och Syrien. Och vi uppmanar det internationella samfundet att utreda den amerikanska militärens krigsförbrytelser runt om i världen samt hålla den ansvarig.

Högerdebattören Candace Owens ser angreppet som ett tydligt tecken på Joe Bidens svaghet som USA:s president:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program