25-årig fotbollsspelare kollapsade under match

En ung fotbollsspelare sjönk ihop under en match i Själlandsserien i Danmark i lördags. Det såg ut som att han var död, berättar ett vittne. 25-åringen ligger nu på hjärtavdelningen på sjukhus, rapporterar Sjællandske.

Förra veckan konstaterade SVT Sport att: ”Fotbollsvärlden har skakats av flera hjärtrelaterade problem den senaste tiden.”

Detta efter en rad fall där fotbollsspelare drabbats av plötsliga hjärtproblem.

I helgen kollapsade ytterligare en spelare på planen. 25-årige Benjamin Rud Jensen föll ihop i samband med slutsignalen under en fotbollsmatch och fick hjärtmassage på planen. Arbetet med att stabilisera 25-åringen fortsatte i ambulansen.

– Jag pratade med några åskådare, och plötsligt såg jag att Benji låg på marken. Jag trodde han var död, säger tränaren Jan Faber till Sjællandske.

Enligt tidningen började vissa gråta och andra blev alldeles mållösa. Händelsen beskrivs som en ”fruktansvärd upplevelse”.

Benjamin Rud Jensen, som spelar för Vordingborg, är nu inlagd på hjärtavdelningen på sjukhus. 25-åringen säger att han mår bättre, att bröstsmärtan minskat men att han fortfarande har huvudvärk och yrsel.

Någon förklaring till alla plötsliga hjärtproblem inom idrotten har ännu inte officiellt presenterats.

I sociala medier spekuleras det vilt kring den globala massvaccineringen mot covid-19. Enligt hjärtspecialisten Peter McCullough orsakar de så kallade vaccinen mycket värre hjärtproblem än själva viruset: