Anne Ramberg ny ordförande för Expo: ”Det är en ära”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Anne Ramberg. © Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)

Advokatsamfundets tidigare generalsekreterare Anne Ramberg blir ny ordförande för Expo. Hon kallar rörelsen för en ”unik kunskapskälla och oberoende röst”.

Juristen Anne Ramberg tar nu över som ordförande för Expo. Det meddelar organisationen i ett pressmeddelande.

Ramberg var mellan 2000-2019 generalsekreterare för Sveriges advokatsamfund.

– Det är en ära att få möjlighet att leda stiftelsen Expos styrelsearbete. Expo spelar en avgörande roll som unik kunskapskälla och oberoende röst i samhällsdebatten, särskilt i dessa tider när ytterhögerns idéer normaliseras, säger Anne Ramberg i ett uttalande.

– Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och kunskap i styrelsens arbete och ser fram emot att få vara med och fortsätta utveckla stiftelsens verksamhet framåt.

Även Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi, tas in i Expos styrelse. Hon hänvisar till Säpos utsagor om att den ”antidemokratiska och våldsbejakande extremismen” blir allt starkare i Sverige. Därför spelar Expo en ”mycket viktig roll” i sin ”demokratiska vakthållning”, hävdar hon.

Enligt Daniel Poohl, vd för Expo, kommer dessa rekryteringar stärka Expos roll som ”den ledande expertorganisationen i frågor om rasism och högerextremism”, säger han i pressmeddelandet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program