Anders Ygeman (S) lovar på nytt fler utvisningar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Migrationsminister Anders Ygeman (S) bedyrar på Twitter att fler kriminella kommer att utvisas från Sverige. Detta efter ett utspel i DN från statsminister Magdalena Andersson (S) om att regeringen vill att fler kriminella utan giltiga skäl att vara i Sverige ska utvisas.

Det är däremot inte första gången Ygeman lovar att öka utvisningarna och sist blev det färre istället för fler trots de självsäkra löftena.

Under sin tid som inrikesminister lovade Ygeman 2016 att regeringen skulle utvisa 80.000 personer, detta efter migrationsvågen 2015 där 163.000 sökte asyl. Ygeman lovade särskilt att fler tvångsavvisningar skulle utföras. Enligt statistik från gränspolisen genomfördes det totalt 7.267 utvisningar 2016, jämfört med 2012 då invandringen var betydligt mindre avvisades 7.014 personer, året innan 2015 utvisades 5.281 personer.

Utvisningar är svåra att genomför på grund av de internationella konventioner regeringen följer samt den lagstiftning som omgärdar utvisningar.

Utöver internationella konventioner och lagstiftning har dessutom Polisen fått det svårare att hitta de med utvisningsbeslut, detta efter att den effektiva Reva-metod stoppades till följd av politisk press från det politiskt korrekta etablissemanget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program