Amerikansk militär satte eld på sig själv i protest mot Israel

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Från klippet som han själv spelade in och livestreamade på Twitch. Mannen uppges ha dött av sina skador.

En 25-årig man från US Air Force satte under söndagen eld på sig själv utanför den israeliska ambassaden i Washington, D.C. i protest mor Israel, rapporterar Daily Mail. Mannen ska ha avlidit av sina skador.

Det var 25-åriga Aaron Bushnell från det amerikanska flygvapnet som under söndagen gav sitt liv för att protestera mot Israels bombningar av Gaza.

Och han filmade själv händelsen och livesände det på Twitch. I filmen, som sprids i sociala medier, syns hela förloppet. Från det att han berättar varför han skulle göra som han gjorde – tills han sätter eld på sig själv och till slut faller ihop.

– Jag är en aktiv medlem av United States Air Force och jag tänker inte längre vara medskyldig i folkmord. Jag är på väg att genomföra en extrem protest, men jämfört med vad folk upplevt i Palestina i händerna på sina kolonisatörer är det inte extremt alls. Detta är vad vår härskande klass har bestämt ska vara normalt, säger den unga militären i klippet enligt Time.

Sedan häller han en vätska på sig, sätter eld på sig själv och ropar ”Befria Palestina” upprepade gånger. Han skriker av smärta, slukas av elden och faller till slut till marken.

När mannen ligger på marken springer det fram en polis eller vakt och riktar en pistol mot kroppen. I slutet tar någon upp kameran som filmat allt och säger ”Vad är detta? Vem är detta?”.

Enligt den oberoende journalisten Talia Jane ska 25-åringen ha dött av sina skador. Även Ynet News rapporterar att mannen avlidit.

Cirka 30.000 har nu dödats i Gaza och 70.000 skadats. 85 procent, eller 1,9 miljoner människor, har fördrivits.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program