Alltmer oklart om justitieministern får sitta kvar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Det blir alltmer oklart hur den tidigare vänsterpartistiska riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh, som numera är politisk vilde i riksdagen, kommer rösta i misstroendevotumet mot justitieminister Morgan Johansson (S) på tisdag. Det har kommit flera olika och motstridiga besked från henne hur hon avser att göra.

Till Expressen säger Kakabaveh att hon nu överväger att inte alls dyka upp under misstroendevoteringen. Vilket i sin tur skulle medföra att oppositionen enbart samlar 174 mandat och de som stödjer regeringen också samlar 174 mandet, för att kunna avsätta justitieministern krävs det att 175 riksdagsledamöter röstar för att han ska avgå. Centerpartiets partiledare Annie Lööf har sedan tidigare meddelat på sin Facebook-sida att partiet inte kommer att rösta för den misstroendeförklaring som Sverigedemokraterna riktade mot justitieminister Morgan Johansson (S) i torsdags under riksdagens frågestund.

Kakabaveh har tidigare sagt till SVT att hon mycket väl kan tänka sig att rösta för misstroendeförklaringen, om regeringen ger efter för de turkiska kraven som rör de kurdiska frågorna, bland annat gällande att terrorklassa fler kurdiska organisationer.

Regeringen har fått hård kritik från flera och särskilt på sociala medier, detta för att regeringen låter en kurdisk riksdagsledamot får stort inflytande över svensk säkerhetspolitik. Detta då hon i huvudsak bevakar det kurdiska folkets intressen i riksdagen mer än något annat, vilket många menar är fel då det ska vara det svenska folkets intressen som riksdagsledamöterna ska värna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program