Agnes Wold medger: ”Spelar ingen roll om du vaccinerar dig”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Astrid Eriksson Tropp/Skärmdump Twitter

Bakterilogen och överläkaren Agnes Wold säger nu i ett inlägg på Twitter att det inte spelar någon roll om en relativt ung man vaccinerar sig eller inte.

Det är på Twitter som bakterilogen Agnes Wold hamnat i blåsväder igen sedan hon dundrat på mot ”anti-vaxxarfilmer”, som man enligt henne inte ska sprida.

”Att vidarebefordra anti-vaxxfilmer är ungefär lika farligt som att jumpa mellan isflak eller klänga sig fast på tågvagnar som kör i full fart. Med skillnaden att det inte är man själv som dör, utan någon annan”, skriver hon i ett inlägg.

Men en man går då till motangrepp och framhäver hur covidvaccinen gått från att vara påstått effektiva till inte alls så effektva.

Han förbehåller sig rätten att vara skeptisk.

Senare i diskussionen skriver Wold:

”Varsågod. Eftersom du ser ung ut spelar det ingen roll om du själv vaccinerar dig eller inte. Men om du vidarebefordrar desinformation från anti-vaxartad så att 50-åringar, eller gravida kvinnor, inte vaccinerar sig, då har du gjort något fruktansvärt”.

Wold tillägger senare att 40-plussare bör vaccinera sig mot covid, särskilt män, och om man inte redan haft sjukdomen.

Se Swebbtvs intervju med vaccinforskaren Ann-Cathrin Engwall, som har en annan uppfattning om bland annat vaccination av gravida:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program