AFS slår rekord i senaste Sentio: ”All time high”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Socialdemokraterna minskar och Moderaterna ökar i Nyheter Idag/Sentios senaste opinionsmätning, som gjordes efter korankravallerna i påsk. Samtidigt når nationalistpartiet Alternativ för Sverige ”all time high”, skriver tidningen.

Det är Nyheter Idag/Sentio som gjort en mätning efter korankravallerna i påsk.

Enligt mätningen sjunker Socialdemokraterna med 2,1 procentenheter till 28,3 procent samtidigt som Moderaterna ökar med 1,7 procentenheter till 22,3 procent.

Sverigedemokraterna ökar marginellt till 21,1 procent.

Miljöpartiet sjunker med 0,5 procentenheter till 3,1 procent, och åker alltså ur riksdagen. Detsamma gäller Liberalerna, som minskar med 0,2 procentenheter till 2,9 procent.

Någon positiv effekt av Liberalernas partiledarbyte ser det alltså inte ute att bli.

Centerpartiet får 5,1 procent av rösterna.

Samtidigt blir det ”all time high för AFS”, skriver Nyheter Idag.

Det ska handla om en ökning från 0,7 procent till 1,2 procent, vilket kan jämföras med det tidigare rekordet på 1,1 procent 2020. Det motsvarar cirka 80.000-90.0000 röster.

Så sent som idag rapporterade SR Ekot att den tidigare sverigedemokraten Roger Richthoff gått med i Alternativ för Sverige, inte minst på grund av partiets starka nej till ett svensk Nato-medlemskap. En anslutning till Nato skulle öka riskerna, menar han.

– Jag tror det finns en reell chans, säger Roger Richthoff till Ekot angående Alternativ för Sveriges chanser i det svenska riksdagsvalet i september.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program