AfS betalar rättegångskostnader för HMF-dömd pappa

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Alternativ för Sverige skriver på sin hemsida att de kommer att betala rättegångskostnaderna för Jonas Sernholt, pappan som anmäldes för hets mot folkgrupp efter att skrivit av sig på Facebook efter att hans son blivit grovt misshandlad. Sernholt befanns skyldig till åsiktsbrott och ska betala lite drygt 5.000 kronor till följd av domen.

Jonas Serneholt säger i en kommentar på Alternativ för Sveriges hemsida att han är överväldigad av stödet som han har fått.

– Jag är verkligen rörd och överväldigad över allt stöd jag känner från svenska folket. Det ett stöd jag aldrig kommer att glömma.

– Det har varit jobbigt nog som det har varit, men tack vare den uppbackning som jag har fått kan jag lägga det här bakom mig och gå vidare, avslutar Sernholt.

Gustav Kasselstrand som är partiledare för Alternativ för Sverige uttrycker sitt förakt för rättsväsendets förföljelser av Sernholt på partiets hemsida.

– Rättsväsendets förföljelser av Jonas är avskyvärda. Som pappa måste man få vara både arg och ledsen om ens eget barn blir grovt misshandlat, utan att bli åtalad för det. Samhället ska stå på brottsoffrets och de anhörigas sida! Här är det precis tvärtom: samhället ger inga eller mycket låga straff till de kriminella invandrarna, och inleder sedan en förnedrande rättsprocess mot Jonas som slutar med att han döms.

– Rättsväsendet måste reformeras så att brottslingar straffas och brottsoffer får upprättelse. Olaga invandringskritik, vilket hets mot folkgrupp betyder, hör inte hemma i en demokrati och måste omedelbart bort från lagboken. Straffen för riktiga brott ska skärpas. I vårt Sverige hade de invandrare som dömdes för misshandeln av Jonas son förlorat sitt svenska medborgarskap och därefter utvisats på livstid till sina hemländer, där de skulle få avtjäna sina fängelsestraff, menar Kasselstrand.

Alternativ för Sverige driver frågan om att avskaffa lagen om hets mot folkgrupp, partiet menar att det är en åsiktslag som inte hör hemma i en demokrati. Sernholts rättegång avseende hets mot folkgrupp är inte den enda som uppmärksammats på senare.

Även domen mot den dåvarande Sverigedemokraten Bertil Malmberg, för att han redogjort för fakta under en debatt i kommunfullmäktige i Trosa, har väckt stor ilska mot åsiktslagarna i Sverige. Malmberg blev också utesluten ur Sverigedemokraterna i kölvattnet av domen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program