Idag lördag blir Kung Charles officiellt kung av Storbritannien. Men alla är inte överlyckliga. Detta på grund av hans kopplingar till ”The Great Reset”, som han var med och lanserade. Redan i januari 2020 talade han inför globalistgruppen World Economic Forum. Då ville han se en ny ”ekonomisk modell” för världen genomförd med ”revolutionär” hastighet. Enligt Kung Charles krävs det ett ”paradigmskifte” i världen, ett ekonomiskt system med ett ”högre syfte” som sätter klimatet och planeten i centrum.
Det har gått knappt två dygn sedan Storbritanniens drottning Elizabeth avled. Efter hennes död blev Prins Charles Kung Charles III, även om han officiellt utropas till kung först idag.
I sociala medier flödar kondoleanserna efter hans mors död. Samtidigt uttrycks dock även oro gällande den nya monarken.
Anledningen är hans kopplingar till globalistorganisationen World Economic Forum och elitprojektet ”The Great Reset”, som använder ”pandemin” och ”klimatkrisen” som ett sätt för att starta om och stöpa om västvärldens ekonomiska system till ett så kallat ”hållbart” sådant.
Faktum är att Kung Charles var med och lanserade projektet 2020. Och detta är ingen hemlighet.
”The Great Reset har lanserats!”, dundrade Kung Charles själv ut på Twitter den 3 juni 2020.
”Prins av Wales kommer uppmana världens ledare att dra nytta av det ’unika men smala fönster’ för att sätta ’planeten och människorna först’ i spåren av coronavirus-pandemin, när han lanserar ett ’Great Reset’-projekt. Prinsen ska vara värd för ett evenemang tillsammans med grundaren av World Economic Forum för att åstadkomma en ’grön återhämtning’, och uppmuntra företag och politiker att se till att de ’bygger tillbaka bättre’ när de hanterar konsekvenserna av covid-19-krisen”, rapporterade The Telegraph i maj 2020.
Enligt tidningen har Kung Charles länge förespråkat att ”klimatförändringar” och planetens hälsa ska placeras i centrum av det ekonomiska systemet.
CNN rapporterade på fredagen att kungen varit engagerad i klimatfrågan ända sedan slutet av 1960-talet, är en stark prominent av Parisavtalet och tog upp klimatfrågan med Donald Trump över en kopp te i december 2019, året innan USA drog sig ur avtalet.
Kung Charles är alltså även kung av klimatrörelsen, kan man säga.
DN har redan börjat kalla honom för just det: Klimatkungen.
Och det är ingen större överdrift.
”I dessa dagar kan det verkligen kännas som en befrielse med en ny regent som är så hängiven, intresserad och insatt i klimatförändringarna, vår tids stora ödesfråga, och som ser till att använda sin ställning för att driva på för handling och förändring”, skriver DN idag.
I december 2021 jämförde han ”klimatkrisen” med ett krig.
– Vi har inget alternativ, för om vi inte vidtar nödvändiga åtgärder och bygger om på ett grönare, mer hållbart och mer inkluderande sätt, så kommer vi att få fler och fler pandemier, och fler och fler katastrofer från den ständigt accelererande globala uppvärmningen och klimatförändringar, sade Kung Charles i en lanseringsvideo av The Great Reset publicerad av World Economic Forum sommaren 2020.
– Så, detta är det enda ögonblick, då vi måste göra så mycket framsteg som vi kan.
Enligt den nya monarken var alltså ”pandemin” en unik möjlighet att starta om världen. Han jämförde planeten med en ”patient” vars immunförsvar mänskligheten förstört.
– Vi har ett gyllene tillfälle att ta vara på något bra från denna kris. Dess oöverträffade chockvåg kan mycket väl göra människor mer mottagliga för stora visioner om förändring, fortsatte han.
– När vi går från räddning till återhämtning har vi ett unikt men snabbt krympande tillfälle att dra lärdomar och återställa oss på en mer hållbar väg. Det är en möjlighet som vi aldrig haft förut och kanske aldrig kommer få igen.
Men redan i januari 2020, innan pandemin blev vida allmänt uppmärksammad, talade den nya kungen vid World Economic Forum i Davos.
– Det är sannerligen en stor ära och ett privilegium att få välkomna tillbaka Hans Majestät till vårt årliga mötet, sade WEF-grundaren Klaus Schwab. Jag är särskilt glad eftersom det har gått nästan 30 år sedan din senaste medverkan (1992, se bild överst, vår anm).
Därefter var det den dåvarande prinsens tur att tala, och redan då pratade han i termer som påminner om The Great Reset (läs hela talet HÄR).
– Jag är mycket rörd av att professor Klaus Schwab bjudit in mig att vara med er när vi firar 50-årsjubileet av World Economic Forum och dess uppdrag att ”förbättra världens tillstånd”. Det är detta uppdrag, och det akuta behov av att forma de kommande femtio åren, som inspirerat mig att vara med er här idag, efter en frånvaro på 30 år, vilket jag hatar berätta för er, sade han.
– Vi är mitt uppe i en kris som nu, hoppas jag, är väl införstådd. Global uppvärmning, klimatförändringar och den förödande förlusten av biologisk mångfald utgör de största hot som mänskligheten stått inför – och som till stor del är vår egen skapelse.
I talet framför han vikten av ett nytt ekonomiskt system.
– För att säkra vår framtid och blomstra måste vi utveckla vår ekonomiska modell, fortsätter han. Efter att ha varit engagerad i dessa frågor sedan 1968, när jag höll mitt första tal om miljön, och efter att ha pratat med otaliga experter över hela världen under dessa decennier, har jag insett att det inte är bristen på kapital som håller oss tillbaka, utan snarare sättet vi använder det på. Därför, för att ta oss framåt, behöver vi inget annat än ett paradigmskifte, ett som inspirerar till handling på revolutionära nivåer och snabbhet. Med detta i åtanke är jag glad att lansera ett initiativ för hållbara marknader, med generöst stöd av World Economic Forum.
Detta initiativ kallar han ”Sustainable Markets”, alltså just hållbara marknader.
– För mig erbjuder Sustainable Markets ett nytt ramverk på systemnivå som ger marknader i uppdrag ett högre syfte – med andra ord att sätta människor och planeten i hjärtat av globalt värdeskapande, fortsatte han i sitt WEF-tal från den 22 januari 2020.
I sitt tal nämner han även bland annat året 2030, och avslutar med en uppmaning:
– När allt kommer omkring, mina damer och herrar, vill vi gå till historien som de människor som inte gjorde något i tid för att dra tillbaka världen från stupets kant, för att återställa balansen, när vi kunde ha gjort det? Jag vill inte det. Och tänk bara ett ögonblick – vad hjälper all den extra rikedomen i världen, som kommer från ”business as usual”, om ni inte kan göra något med den förutom att se den brinna under katastrofala förhållanden?
– Det är min största möjliga förhoppning att ni följer med mig i år för att påskynda övergången till hållbara marknader och en snabb avkarbonisering. Mina damer och herrar, ni har alla en plats vid bordet eftersom detta måste bli året då vi sätter oss själva på rätt spår.