Orbán: EU förlorar Ukrainakriget – med ”misslyckad strategi”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

EU-eliten har använt sig av en misslyckad strategi i Ukrainakriget och nu är Europa på väg att förlora. Det sade Viktor Orbán i ett tal i Europaparlamentet. Det är dags att byta strategi, enligt den ungerska ledaren.

I veckan framförde Ungerns premiärminister Viktor Orbán ett uppmärksammat tal i EU-parlamentet. Där förklarade han att Europa förlorar kriget i Ukraina.

Väst måste ha modet att erkänna detta, och byta strategi – till fred.

– För verkligheten är att vi förlorar på den ukrainska fronten. Och ändå beter ni er som om detta inte sker, sade han till de övriga EU-politikerna.

– Sanningen är att EU gick in i det här kriget på ett vårdslöst sätt, baserat på felaktiga beräkningar och en olämplig strategi. Och jag tillskriver detta till handlingar av EU-kommissionens ordförande. Om vi vill vinna, måste den nuvarande misslyckade strategin ändras. Den är dåligt planerad och dåligt utförd. Att fortsätta på denna väg kommer bara leda till ett nederlag. Om vi vill att Ukraina ska undvika ett sådant öde, så måste vi ändra vår strategi. Jag uppmanar er starkt att tänka om ert agerande.

Enligt Orbán måste det finnas diplomati och kommunikation.

– Utan detta kommer vi bara sjunka djupare ner i krigets träsk. Situationen kommer bli mer och mer desperat. Och fler och fler liv kommer gå förlorade. Hundratusentals har redan utplånats.

– Denna konflikt kan inte lösas på slagfältet med dagens strategi. Därför rekommenderar jag att man tar en starkare ståndpunkt för fred. Låt oss förespråka en vapenvila, och utveckla en ny strategi. För om vi fortsätter så här, kommer vi alla förlora.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program