Otäcka scener: 11 personer fick hjärtstopp på konsert – flera döda

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Åtta personer dog och många skadades under en konsert i Houston i USA i fredags. Elva personer i publiken fick hjärtstopp och föll ihop. Otäcka filmer visar bland annat hur en livlös människa bärs bort genom publiken.

Det var under musikfestivalen Astroworld i Houston i fredags som ett stort antal personer dog eller skadades efter att det uppstått panik vid scenen.

Totalt fördes 17 personer till sjukhuset, däribland 11 personer med hjärtstopp. Många fler vårdades på plats. Åtta personer mellan 14-27 år dog.

Enligt First Post kunde man inte omedelbart fastställa dödsorsakerna bland de åtta personer som avled.

Men vad hände egentligen? I media påstås att kaoset uppstod när publiken började pressa sig mot scenen. Detta narrativ ifrågasätts i sociala medier.

En film visar hur artisten Travis Scott plötsligt avbryter sitt uppträdande när han ser hur en person i publiken kollapsar.

Ett otäckt klipp visar hur en livlös kropp bärs bort genom en till synes lugn publik. Ytterligare en film visar en hur en livlös person skakar på marken.

Enligt polisen Larry Satterwhite, som stod nära scenen, hände allting väldigt fort.

– Plötsligt låg det flera personer på marken, som fått någon typ av hjärtstopp eller andra medicinska problem, säger han enligt The Guardian.

Det finns uppgifter om att kaoset vid scenen uppstod först efter och på grund av att besökare där framme börjat kollapsa.

Det går nu flera rykten om vad som hänt, bland annat att besökare ska ha ”injicerats” med något.

– Det kan mycket väl vara så att den här tragedin beror på oförutsägbara händelser, på omständigheter som omöjligen kunde ha undvikits. Men innan vi vet det, är det jag som kommer ställa de tuffa frågorna, säger domaren Lina Hidalgo.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program