Zelensky: Vi har inte mycket tid

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Det måste tas fram en detaljerad handlingsplan inför nästa så kallade fredstoppmöte om Ukrainakriget. Det sade Ukrainas president Volodymyr Zelensky till journalister i Bryssel, enligt Ukrainas statliga nyhetsbyrå Ukrinform.

Tiden är knapp. För Ukraina har många dödade och skadade. Det förklarade Ukrainas president Volodymyr Zelensky i Bryssel på torsdagen.

Enligt Zelensky måste en detaljerad handlingsplan utarbetas de närmaste månaderna och inför det andra så kallade fredstoppmötet. Detta för att hantera alla ”kriser” kriget orsakat Ukraina.

– Vi måste ta fram denna plan inom några månader, vi har inte mycket tid. Vi har många sårade, dödade, både militärer och civila. Så vi vill inte att detta krig ska pågå i flera år. Därför måste vi utarbeta denna plan och lägga den på förhandlingsbordet vid andra fredstoppmötet, sade Zelensky enligt Ukrinform.

Det första ”fredstoppmötet” arrangerades i Schweiz 15-16 juni.

Även Kyiv Independent/Yahoo News och Tass har rapporterat om detta. Enligt Kyiv Independent planeras ett andra ”globalt fredstoppmöte” om Ukraina senare under 2024.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program