Youtube förbjuder vaccinkritik – RT:s kanaler raderade

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Youtube kommer inte bara ta bort så kallad ”desinformation” om covidvaccin, utan även kritik mot andra vaccin blir nu otillåtet. Bland annat blir det förbjudet att påstå att vaccin inte förhindrar smittspridning, uppger RT.

Censuren på internet växer ytterligare när Youtube nu bannlyser allt ”skadligt” vaccininnehåll från sin plattform, däribland påståenden om att vaccin är ineffektiva mot smittspridning.

”Vi är nu vid en punkt där det är viktigare än någonsin att utöka arbetet vi påbörjade med covid-19 till att även gälla andra vacciner”, skriver Youtube på sin blogg.

Sedan förra året har Youtube raderat 130.000 filmer som brutit mot plattformens ”covidvaccin-policy”.

Men nu ska alltså kritik även mot andra vaccin, som godkänts av WHO eller nationella myndigheter, förbjudas.

De nya reglerna riktas bland annat mot påståenden om att vaccin är farliga och orsakar kroniska biverkningar, till exempel cancer, eller att vaccin inte effektivt stoppar smittspridning.

En användare på Youtube får inte heller påstå att vaccin innehåller andra ämnen än de som står på vaccinets innehållslista, att vaccin orsakar genetiska förändringar eller att vaccinen är en del av en global plan att reducera befolkningsmängden på jorden, förklarar Youtube på sin hemsida. Likaså får man inte säga covidvaccinen gör människor magnetiska eller ”att ett godkänt covid-19-vaccin orsakar dödsfall, infertilitet, missfall, autism eller gör att man smittas av andra smittsamma sjukdomar”, skriver Youtube i sin Policy för felaktig medicinsk information om covid-19.

En användare får inte ens rekommendera människor att använda medicinerna Ivermektin eller Hydroxiklorokin mot covid-19, hävda att munskydd påverkar hälsan negativt eller påstå att munskydd är betydelselöst för att stoppa smittspridning. Att säga att covidvaccinet kommer döda personer som tar det eller uttrycka åsikten att ”pandemin är över” är också förbjudet, skriver Youtube uttryckligen i sina regler. Man får inte heller förespråka förebyggande åtgärder mot covid-19 om dessa motsäger hälsomyndigheter eller WHO:s rekommendationer.

Den som bryter mot dessa regler och får tre varningar inom 90 dagar, får sin kanal på Youtube raderad.

Men det finns vissa undantag. Det är tillåtet att kritisera eller ”driva med felaktig information” som strider mot Youtubes policy. Användare ska också fortsättningsvis få dela med sig av personliga erfarenheter av vaccin.

Tidigare i veckan raderades RT:s tyskspråkiga kanaler permanent från Youtube. Detta på grund av ”medicinsk desinformation” i fyra videor, däribland en intervju med den tyska epidemiologen Friedrich Puerner, som är kritisk till den tyska regeringens hantering av covid-19.

Enligt RT har det skett en ”eskalerande censur” på Youtube det senaste året.

Youtube har också sparkat ut vaccinkritiker som Robert F. Kennedy Jr. och osteopaten Joseph Mercola, rapporterar Aljazeera och påpekar att det Googleägda företaget från och med nu kommer ”blockera allt innehåll som är emot vaccin”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program