Göteborgsdådet: Ingen bomb på vårdcentral

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. Foto: Cryonic07

En man i 55-årsålden är anhållen i sin frånvaro misstänkt för det massiva bombdådet i Göteborg i tisdags, där ett stort antal människor skadades. Idag hotade han med ytterligare ett bombdåd, enligt medieuppgifter.

Polisen har sedan ett dygn tillbaka jagat en man i 55-årsåldern för bombdådet i Annedal i Göteborg tidigare i veckan.

Det ska handla om en ”haverist” som bor i sin mammas lägenhet i den aktuella fastigheten. Fastighetsägaren uppges ha försökt få dem vräkta.

”Den anhållne är på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott. Personen är anhållen i sin frånvaro och har ännu inte lokaliserats av polisen”, skriver polisen på sin hemsida.

På torsdagseftermiddagen pågick en stor polisinsats på en adress i Annedal kopplad till mannen, enligt uppgifter till GT.

Mannen ska också ha hotat med ett nytt bombdåd, skriver Aftonbladet.

Enligt P4 Göteborg fick SOS in ett larm på torsdagen om en ”överhängande fara och explosionsrisk” på en adress i Annedal.

Samtidigt pågick en annan stor polisinsats i Olivedal i centrala Göteborg. Polisen hade omringat en byggnad efter ett bombhot i en vårdcentral, skriver GP. Det är det enda bombhotet som myndigheter hittills bekräftat, enligt tidningen.

Bombhotet mot vårdcentralen har en koppling till tisdagens bombdåd, skriver SVT.

Tisdagens bombdåd har dock inga kopplingar till gängkriminalitet, uppger polisen:

”Polis och åklagare fortsätter att jobba brett med förundersökningen men i nuläget finns inget som tyder på att sprängningen har kopplingar till gängkriminalitet.”

Vid 17-tiden på torsdagen avfärdades bombhotet mot vårdcentralen:

”Polisen har inte anträffat något farligt föremål kring platsen Vårdcentralen på Vegagatan. Avspärrningarna kommer att hävas och polispersonal kommer successivt att lämna platsen. En anmälan om olaga hot mot grupp kommer att upprättas.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program