WHO: Inget land kan vaccinera bort covid – vaccinen stoppar inte smittan

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

 

De så kallade vaccinen är så dåliga på att stoppa smittspridning av covid-19 att andra restriktioner måste kvarstå, enligt WHO. Inget land kan bara vaccinera sig ur pandemin. Smittan är nu värre än någonsin i Europa – trots vaccinen, konstaterar Världshälsoorganisationen.

Det går inte att vaccinera sig ur covid-19. Det är det senaste beskedet från WHO.

Vaccinen duger nämligen inte till att stoppa smittspridning.

– Förra veckan rapporterades nästan 2 miljoner fall av covid-19 i Europa. Det är den högsta siffran under en vecka sedan pandemin började. Covid-19 ökar kraftigt i länder med lägre vaccinationsnivåer i Östeuropa, men också i länder med några av världens högsta vaccinationsnivåer i Västeuropa. Detta är ytterligare en påminnelse, vilket vi sagt om och om igen, att vacciner inte ersätter behovet av andra försiktighetsåtgärder, sade WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom på en pressträff.

– Vi fortsätter rekommendera proportionerlig användning av testning, munskydd, fysisk distansering, åtgärder för att förhindra trängsel, förbättrad ventilationen med mera.

– Inget land kan bara vaccinera sig ur pandemin, påpekade Adhanom.

Men han tycker ändå alla ska vaccinera sig, i rätt ordning.

– Det finns ingen mening med att ge boosters till friska vuxna, eller att vaccinera barn när vårdpersonal, äldre människor och andra högriskgrupper runt om i världen fortfarande väntar på sin första dos.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program