Wagner uppges få ammunition – säger sig avancera i Bachmut

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Den privata ryska paramilitära gruppen Wagner ska nu ha lovats ammunition, rapporterar BBC. Samtidigt säger gruppens chef att man fortsätter avancera i Bachmut.

Det var i torsdags som Wagnergruppens ledare Jevgenij Prigozjin publicerade en ilsken film där han krävde ammunition annars skulle han dra tillbaka sin styrka från Bachmut den 10 maj.

Nu ska den ryska ledningen i Moskva ha gått med på att förse Wagner med det som ”behövs för att fortsätta striderna” i Bachmut, uppger BBC.

Detta enligt Prigozjin själv.

”Prigozhins uppenbara U-sväng är ingen stor överraskning. Han är en publicitetssökande som inte har följt upp tidigare hot”, skriver BBC.

Samtidigt ska den ryska generalen Sergej Surovikin, som ledde Rysslands operation i Ukraina mellan oktober och januari, ha utsetts till att leda samtalen mellan den ryska militären och Wagnergruppen. Prigozjin skiljer sig från Rysslands reguljära armé, som vanligtvis är väldigt tyst av sig. Prigozjin är tvärtom mycket utåtriktad och öppen med saker och ting.

– Idag uppgick framryckningen av Wagners enheter till 280 meter i olika riktningar. Vi har avancerat med 53.000 meter. Fienden kontrollerar fortfarande 2,37 kvadratkilometer. Vi avancerar och förväntar oss ammunition, säger Prigozjin enligt Tass.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program