”Vita män” höll Sverige utanför krig – feminister drar in oss i dåraktig krigsiver

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Att Rysslands ambassadör i Stockholm varnar för att ett svenskt Nato-medlemskap kommer öka hotbilden mot Sverige är inte så konstigt, säger Magnus Stenlund i Swebbtvs senaste nyhetsanalys. Vad trodde man liksom skulle hända när man går med i en ryssfientlig krigsallians ledd av USA? Sverige har, bisarrt nog, förvandlat sig själv från en fredlig nation till ett reellt hot mot världens största kärnvapenmakt.

Sveriges medlemskap i Nato skulle göra Sverige tryggare. Men egentligen är det precis tvärtom.

Sverige var tidigare inget hot mot Ryssland, men efter medlemskap i den USA-ledda krigsalliansen, blir man just det. USA är så extremt ryssfientligt att man bombade sönder Nord Stream, enligt den grävande journalisten Seymour Hersh. Och nu ingår Sverige i denna skara.

Att den ryska ambassaden i Stockholm varnar för just detta, är alltså inte så konstigt. Om Nato anfaller Ryssland kommer Sverige ”utan tvekan dras med in”, enligt ambassadören.

Det är absurt att påstå att Sverige blir tryggare med Nato.

– Det är ju precis tvärtom, säger Magnus Stenlund i veckans nyhetsanalys. Vi har sannolikt aldrig varit så lite hotade som vi var innan vi satte igång den här processen.

– Det är självklart att det höjer risken för Sverige jämfört med tidigare. Det höjer risken även för Finland, fortsätter Stenlund. Sverige och Finland är inte ett så otänkbart mål i ett sånt här läge.

Ena stunden publicerar media en artikel som säger att hotet aldrig varit så litet, och nästa stund publicerar man en skräcknyhet om ambassadörens uttalande.

– Det är ju ett axiom. Det är närmast självklart att det är just det som händer när vi går med i Nato. Om Nato skulle anfalla eller göra något mot Ryssland som Ryssland uppfattar som en krigsförklaring, ja då blir vi ett lovligt mål. Det är inget som egentligen borde behöva sägas högt. Men det har ju varit ett förbjudet samtalsämne under hela den här ansökningsprocessen.

Ryssland kommer helt enkelt göra en rationell bedömning vid en konflikt och försöka hitta det lämpligaste sättet att svara, exempelvis genom att attackera Finland eller norra Sverige.

En annan iögonfallande sak är att det är det ”feministiska” Norden som leder oss mot krig.

– Hur kommer det sig att Sverige gått från att vara detta alliansfria i praktiken neutrala land under alla dessa år av vita mäns styre, ända fram till det att vi får en mängd feministiska regeringar i hela Norden med kvinnliga regeringschefer? Plötsligt går vi till att vi blir de kanske mest stridiska i hela Nato-alliansen, med några få undantag. Är detta verkligen bara en tillfällighet? Jag skulle säga att det inte kan vara det. Det här handlar om att vi fått en ny grupp ledare som är så lättstyrda. Och då är de ofta kvinnor.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program