Vita huset försöker styra medias rapportering om Biden

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s president Joe Biden. © Foto: Official White House Photo by Adam Schultz

Vita huset har skickat ett brev till USA:s ledande nyhetsmedier om att de ska ”intensifiera sin granskning” av republikanerna, som inlett en riksrättsprocess mot Joe Biden.

I tisdags inleddes en riksrättsprocess mot USA:s president Joe Biden.

Det gick inte lång tid innan Vita husets rådsbyrå skickade ett brev om detta till landets ledande nyhetsmemdier.

”Det är dags för media att intensifiera sin granskning av republikanerna i representanthuset för att ha inlett en riksrättsutredning baserad på lögner”, står det bland annat i brevet enligt CNN.

Vidare varnar brevet för ”den moderna mediemiljön, där lögnare och krämare varje dag säljer desinformation och lögner överallt”.

”I sitt brev på onsdagen bad Vita huset nyhetsorganisationer att vara mer klarsynta i sin bevakning av riksrättsutredningen och att inte falla offer för fällorna av falsk likvärdighet i rapportering”, skriver CNN om brevet.

Brevet har väckt oro för att Bidenadministrationen försöker diktera redaktionellt innehåll, skriver New York Post.

– Jag tror inte media gillar att bli tillsagda vad de ska göra. Jag tror detta kommer slå tillbaka. Det verkar för mig som att de tror att media bara kommer göra det som [Vita huset] säger åt dem. Detta ser fruktansvärt ut för administrationen, säger en journalist till NYP.

”Allt det här visar är att Bidenadministrationen har tappat förtroendet för nyhetsmedierna – vilket jag antar speglar allmänhetens känslor under de senaste åren också. Problemet är att de försöker påverka rapporteringen. Det ska regeringen aldrig göra. Det är olämpligt”, skriver journalisten Matthew Keys på X.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program