Västs planer för Ukraina, enligt Ryssland: ”Folkmord”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bakom kulisserna till kriget i Ukraina pågår något helt annat än den bild som västmedia presenterar. Delar av Ukraina utplånas medvetet. ”Hundratusentals ukrainare måste dö” för att genomdriva den ”ideologi” som driver makteliten i väst, enligt ryska statsdumans talman Vyacheslav Volodin, rapporterar nyhetsbyrån Tass.

Vad är det egentligen som pågår i Ukraina? Varför eldar väst bara på kriget och vägrar försöka diplomatiska lösningar, trots att Ukraina fatalt misslyckas i den militära konflikten?

Det handlar inte bara om att krossa Ryssland. Nu försöker man även utplåna Ukraina. Påstås det.

Enligt den ryska statsdumans talman Vyacheslav Volodin bedriver Washington och Bryssel ett ”folkmord” på det ukrainska folket.

”Enligt deras ideologi måste hundratusentals ukrainare dö vid fronten (därav levereras fler och fler vapen till Kievregimen), och resten måste förlora sin nationella identitet”, skriver han i ett inlägg på Telegram.

Och för att genomföra detta används ”Polens imperialistiska ambitioner”, fortsätter han.

Han hävdar att Ukrainas president Zelensky just nu bedriver en ”Polenisering” av Ukraina. Detta i hopp om att hans ”härskare” i Washington och Bryssel ska låta honom sitta kvar vid makten.

Bland annat ska en lag antagits som i praktiken likställer polacker med ukrainare och ger dem samma rättigheter när det gäller vistelse, arbete, utbildning, sjukvård och vissa ersättningar.

Han säger också att det sker en organiserad förföljelse av den ortodoxa tron.

Vidare hävdar Vyacheslav Volodin att ukrainare fördrivs från sina hem i regionerna Sumy och Chernigov och ersätts med polacker.

Samtidigt tvingas ukrainska medborgare använda polska i stället för ryska.

”Mot denna bakgrund har det etablerats en 25.000 man stark militär enhet, huvudsakligen bestående av polska och litauiska beväpnade soldater, redo att ockupera västra Ukraina. Polackerna vill ta tillbaka vad de anser vara sitt historiska land – de östra gränsländerna. De behöver inte ukrainska medborgare på dessa territorier”, skriver han.

Under fredagen varnade även Rysslands president Vladimir Putin för vad Polen och vissa Nato-länder sysslar med gällande Ukraina och Vitryssland.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program