Västelitens krigspolitik ”förstör Ukraina” – och Europa

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västvärldens ledare säger inte ett ord om fredsförhandlingar mellan Ryssland och Ukraina. Deras förhållningssätt till konflikten räddar inte Ukraina utan gör bara att landet stegvis förstörs mer och mer. Det säger professor Jeffrey Sachs i Judge Napoolitano. ”Biståndet”, pengar och vapen, leder alltså bara till mer förstörelse. Men det är inte bara Ukraina som förstörs av denna politik, utan även Europa.

Förra veckan beslutade makteliten i EU att skicka ytterligare 50 miljarder euro till Ukraina.

Men pengarna kommer inte göra någon skillnad, enligt Jeffrey Sachs.

Kriget är ett fiasko för väst och drivs på av Europas politiska ledare, för att de inte vågar gå emot USA. Europas folk vill inte ha kriget.

– Europa är i ekonomisk recession på grund av boomerang-effekten av sanktionerna, säger Sachs. Efter att ha kapat handeln mellan Ryssland och Europa så är det Europa som lider.

Tyskland var Europas ekonomiska motor, men klarar sig inte längre eftersom landets ekonomi byggde på billig energi från Ryssland.

– Europa anammar politik som är extremt impopulär bland Europas folk.

Och EU:s politiker hjälper egentligen inte Ukraina med sitt ”bistånd”, utan Ukraina förstörs bara, demografiskt och ekonomiskt – för att inte tala om alla soldater som dör i striderna. Den enda riktiga lösningen är fredsförhandlingar, enligt Sachs. Men det vill väst inte prata om.

Kriget hade kunnat undvikas helt, genom att inte fortsätta Natos expansion, förklarar Sachs. Eller genom att tillåta fredsförhandlingarna i mars 2022, då Ukraina och Ryssland hade en överenskommelse på gång, som USA dock stoppade.

De 50 miljarder euro som nu ska gå till Ukraina kommer fördelas över fyra år.

Men de gör föga skillnad.

– Det kommer inte förändra någonting för Ukraina. Det kommer inte förändra resultatet på slagfältet. Det kommer inte rädda landet. Det är inte ens begripligt, säger Jeffrey Sachs.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program