Västeliten lever inte i verkligheten – vill ”köra Titanic när båten sjunker”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Scott Ritter. © Foto: David Shankbone (CC BY-SA 3.0)

Västvärldens politiker har blivit bindgalna när det gäller kriget i Ukraina. De beter sig som om de försökte köra Titanic fram till New York efter att båten kolliderat med isberget, säger den förra FN-inspektören Scott Ritter i en intervju med Redacted.
– Det är över. Ni förlänger bara Ukrainas lidande, påstår han.

En central fråga under årets World Economic Forum i Davos har varit Ukrainakriget.

Enligt ”makteliten” i västvärlden måste det levereras mer och mer vapen till Ukraina. Det är enda vägen till fred, påstås det.

Sverige står längst fram, och meddelar hela tiden nya vapenleveranser.

Men enligt den förra FN-inspektören Scott Ritter lever västs makthavare i en fantasivärld.

– Jag vill inte vara för hånfull här. Men det finns inget annat sätt att säga det. För det här är inte seriösa människor. De har seriösa positioner, men det som de säger är totalt bortkopplat från verkligheten, från vad som pågår och vad som verkligen kommer att hända.

– Det är som om kaptenen och besättningen på Titanic hade samlats efter de kolliderat med isberget, och sagt att isberget är irrelevant. ”Vi kommer klara det fram till New York. Full fart framåt.” Vattnet flödar in, båten sjunker. ”Fortsätt, fortsätt. Isberget spelar ingen roll.”

– Jag är ledsen. Men isberget vann. Och för alla i Davos: Ryssland har vunnit. Det är över. Ni kan förlänga Ukrainas lidande. För det är det enda som sker just nu. Det erkändes redan förra våren att målsättningen var att skada Ryssland så mycket som möjligt. Detta borde ha fått varje ukrainare att reagera och stanna upp.

Scott Ritter påpekar att han hängts ut för att han länge sagt att det som egentligen pågår är ett proxykrig mellan Ukraina och Nato.

– Ukrainas försvarsminister sade precis samma sak. Så jag ser fram emot att hans namn placeras bredvid mitt, säger Ritter.

I en intervju med BBC nyligen sade Ukrainas försvarsminister Oleksii Reznikov att Ukraina har blivit en de facto-medlem i Nato:

– Ukraina som land, och Ukrainas väpnade styrkor, blev medlem av Nato. De facto (faktiskt), inte de jure (rättsligt), eftersom vi har vapen och förståelse för hur man använder dem.

Se intervjun:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program