Väst överväger storkrig – för att bevara sitt världsherravälde, enligt spionchef

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Samtidigt som situationen på slagfältet blir allt värre för Ukraina, överväger nu politiker i väst att eskalera till ett storkrig för att bevara sin makt. Det säger Sergey Naryshkin, chef för den ryska utrikesunderrättelsetjänsten (SVR), rapporterar nyhetsbyrån Tass.

Det är den ryska spionchefen Sergey Naryshkin som nu hävdar att vissa makthavare i väst överväger att eskalera till ett storkrig för att kunna bevara sin globala makt.

– Enligt den information som finns tillgänglig för oss anser faktiskt en del europeiska och amerikanska politiker att det är möjligt att släppa loss en storskalig militär konflikt för att bevara sin hegemoni, säger han.

Enligt spionchefen kan detta ske dels om väst anser det vara tillräckligt gynnsamt för dem själva, och om det är tillräckligt säkert att göra det.

Det finns ”starka skäl” att tro att en sådan eskalering kommer ske om västmakterna anser att det skulle vara ”rimligt säkert” och gynnsamt för deras egna intressen, påpekar han enligt RT.

Vidare förklarar Sergey Naryshkin att Rysslands underrättelsetjänster, ihop med underrättelsetjänster i andra länder, noga övervakar denna utveckling.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program